Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη από 1-7 διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ύδρα το Hydra International Arts Festival, υπό την αιγίδα της

Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Δήμου Ύδρας. Ένα φεστιβάλ που φιλοξενεί καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Αγγλία, την Ιταλία και εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μουσικές συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις και απολαύσεις υψηλής μαγειρικής τέχνης.

Οι ποιοτικές καλλιτεχνικές παραστάσεις του φεστιβάλ  προσδοκούν να δώσουν μια ανάσα ψυχαγωγίας στους επισκέπτες του αγαπημένου νησιού του Αργοσαρωνικού, φιλοδοξώντας να αποδείξουν ότι η τέχνη βοηθάει τη ζωή μας ακόμη και σε δύσκολους καιρούς.

Την πρώτη αυτή διοργάνωση του φεστιβάλ αγκάλιασαν ο Δήμος Ύδρας, η Ιερά Μητρόπολη της Ύδρας, η οποία παραχώρησε για πρώτη φορά τον προαύλιο χώρο για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, αλλά και πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες, όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Λία Βίσση, ο Στράτος Τζώρτζογλου, ο Βαγγέλης Πετσάλης και  άλλοι, οι οποίοι ανακαλύπτοντας ξανά την Ύδρα συμμετέχουν με παραστάσεις ειδικά προσαρμοσμένες στην γοητεία του νησιού.

O Δήμαρχος Υδραίων Κωνσταντίνος Γ. Αναστόπουλος δήλωσε στην συνέντευξη τύπου: «Η  Ύδρα, το Νησί της Ιστορίας, του Πολιτισμού και των Τεχνών, υποδέχεται το «Hydra Internanional Arts Festival», από την 1η έως και την 7η Σεπτεμβρίου 2010.

Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς, να θέτουμε υπό την αιγίδα του Δήμου μας, ένα τέτοιο κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, που συμβαίνει στον Ιερό Βράχο της Ελευθερίας για πρώτη φορά.

Το πλούσιο σε θεματολογία πρόγραμμα του Φεστιβάλ, πλαισιώνεται από καταξιωμένες προσωπικότητες, που θα καταφθάσουν στην Ύδρα για να μας χαρίσουν κορυφαίες στιγμές μουσικών περιπλανήσεων, όμορφες εκθέσεις και πλούσιες γαστρονομικές δημιουργίες. Αδιαμφισβήτητα, η Ύδρα θα βρίσκεται στο επίκεντρο των γεγονότων για άλλη μια φορά, κι αυτό είναι αφορμή ιδιαίτερης χαράς για εμάς που κατοικούμε σε αυτό το Νησί.»

«Η  Ύδρα είναι ένας τόπος μείζονος ιστορικής σημασίας και κάλλους. Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά που μπορούμε να συνεισφέρουμε στο νησί και στους επισκέπτες του κάποιες ποιοτικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Αυτή η πρώτη διοργάνωση της F.A.M.E. Εvents φιλοδοξεί να εντάξει και να παρουσιάσει εκπροσώπους από όσον το δυνατόν περισσότερους τομείς τέχνης, που για τη φετινή διοργάνωση είναι  η  μουσική, τα εικαστικά και η υψηλή μαγειρική, ενώ σαν στόχο έχει να γίνει θεσμός και την επόμενη χρονιά να εμπνεύσει περισσότερους καλλιτέχνες και να δώσει το έναυσμα για συμμετοχή δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό» δηλώνει η Όρο Ρωμάνο, της διοργανώτριας εταιρίας F.A.M.E. Events Ltd.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

1/9:

Χώρος: Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη

19.00: Εγκαίνια Εκθέσεων Ζωγραφικής – Γλυπτικής, Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη

19.00 – 20.00: Παναγιώτης Θεοδοσίου – Solo Piano

Χώρος: Ιερά Μητρόπολις Ύδρας (Προαύλειος Χώρος)

20.30 – 21.30: Εκκλησιαστικοί Ύμνοι από τη Χορωδία της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Χώρος: Εστιατόριο «Τα γεφύρια»

21.30: Δείπνο Gourmet – Μοναστηριακή Κουζίνα (CHEF: Δήμητρα Παναγιωτοπούλου)

2/9:

Χώρος: Κανόνια του Μιαούλη

21.00: Siskin Group

3/9:

Χώρος: Ιστορικό Μουσείο Ύδρας

21.00: Συναυλία Ελευθερίας Αρβανιτάκη

4/9:

Χώρος: Παραλία Βλυχού – Εστιατόριο «Ενάλιον»

21.00: Gourmet Diner: Αυθεντικές γεύσεις της γης και της θάλασσας (CHEF: Δήμητρα Παναγιωτοπούλου)

Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα: Νίκος Γιωργάς – Galen Ayers (Siskin Group)

5/9:

Χώρος: Ιστορικό Μουσείο
21.00: Μουσικές περιπλανήσεις με τη Λία Βίσση, τον Στράτο Τζώρτζογλου, τον Χρήστο Σεβαστό

6/9:

Χώρος: Εστιατόριο «Τα γεφύρια»

21.00: Σεμινάριο μαγειρικής με τη Chef: Δήμητρα Παναγιωτοπούλου. Ακολουθεί δείπνο με τις γευστικές δημιουργίες.

7/9:

Χώρος: Εστιατόριο «Τα γεφύρια»
21.00: Closing Night / Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα