Η έκθεση αρχιτεκτονικής «Ημιτελής Αθήνα» (Unfinished Athens) θα πραγματοποιηθεί στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Νέου Ψυχικού από 17 έως 26 Ιουνίου 2016.

Η «Ημιτελής Αθήνα» (Unfinished Athens) είναι μια κινητή έκθεση φωτογραφίας, σχεδίων και προπλασμάτων από ανερχόμενους Βρετανούς και Ευρωπαίους αρχιτέκτονες, απόφοιτους του Oxford Brookes University. Τα σχέδια εξερευνούν τις δυναμικές των αθηναϊκών μοντέρνων ημιτελών κτιρίων με σκοπό να χρησιμοποιήσουν τα τμήματα τους, προκειμένου να αναζωογονήσουν την κυριευμένη από την κρίση Ελλάδα.

Οι προτάσεις αποτελούν μέρος ενός εν εξελίξει ερευνητικού προγράμματος, το οποίο εστιάζει στα ημιτελή κτίσματα ανά τον κόσμο, υπό την καθοδήγηση της Dr. Igea Troiani και του Andrew Dawson (ιδρυτές του Original Field of Architecture Ltd στην Οξφόρδη), οι οποίοι ταυτόχρονα επιμελούνται της έκθεσης μαζί με τον Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου. Η έκθεση στην Αθήνα έχει σκοπό να επιστρέψει τα έργα πίσω στο «σπίτι» τους και το πεδίο της αρχικής έρευνας, αντικείμενο της οποίας ήταν η χαρτογράφηση των ημιτελών κτιρίων από σκυρόδεμα.

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 στις 18:00, στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης, θα διοργανωθεί ανοιχτή δημόσια συζήτηση με τους αρχιτέκτονες σχεδιαστές, τους τοπικούς αρχιτέκτονες, τους ερευνητές και τους ακαδημαϊκούς που εργάζονται πάνω στα διάφορα είδη των ημιτελών κτιρίων της Αθήνας.