Η αίθουσα Τέχνης Καπλανών 5 εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής Ημερολόγιο 2015, με έργα του Κωνσταντίνου Παπατριανταφυλλόπουλου και του Γιώργου Καραμαλέγκου.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν (πορτραίτα, σκηνές από καφενεία, υπαίθρια τοπία, αλλά και θρησκευτικά θέματα σε διάφορες τεχνικές) χαρακτηρίζονται από μια αφοπλιστική αμεσότητα και απλότητα που δηλώνουν τρυφερότητα, αγάπη έως και “αθώο συναίσθημα” προς το θέμα τους.

Εξάλλου ο Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος σημειώνει: “Πάντα θαύμαζα την παιδική ζωγραφική, αλλά δεν ήξερα γιατί. Τα έργα αυτού του ημερολογίου είναι η απάντηση σ’ αυτό το «γιατί»”.

Ο Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος γεννήθηκε στα Βραχναίικα Πατρών το 1951. Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. από το 1975 ως το 1980 με δάσκαλο τον Γ. Μαυροϊδη και αγιογραφία με δάσκαλο τον Κ. Ξυνόπουλο. Συνέχισε τις σπουδές Ecole des Beaux Arts στο Παρίσι, από το 1981 έως το 1984, στο εργαστήριο του Pierre Carron με υποτροφία του Γαλλικού Κράτους. Στην ίδια σχολή παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής.

Ο Γιώργος Καραμαλέγκος γεννήθηκε στον Πειραιά, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. με δασκάλους τον Β. Βλαχόπουλο, τον Γ. Μαυροϊδη και τον Κ. Ξυνόπουλο. Διδάσκει καλλιτεχνικά μαθήματα στη Μέση Εκπαίδευση. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Το «Ημερολόγιο 2015»  θα διατίθεται και μετά τη λήξη της έκθεσης από το art shop των kaplanon galleries  (Βαλαωρίτου 9γ΄).