Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 την performance Hayali – Sans toi, je tombe (Χωρίς εσένα, πέφτω…) των Mélissa Guex και Emre Yildizlar.

Ένα ταξίδι μεταξύ ζωής και θανάτου, πάθους και αποχώρησης,  μεταξύ του ενθύμιου και του ‘ξεχνώ’. Ένα ντουέτο βασισμένο στη δυναμική της ισορροπίας.

Μία performance χωρίς λόγια όπου του σώμα είναι μεταμφιεσμένο σε αφηγητή… Μία καταιγίδα συναισθημάτων σε διαφορετικούς χρόνους και χώρους μέσω του χορού, των ακροβατικών και του σωματικού θεάτρου.

Είναι δυνατόν να φέρουμε ανθρώπους πίσω με τα ίδια μας τα όνειρα;

Συντελεστές:
Περφόρμερ: Mélissa Guex, Emre Yıldızlar
Outside eye: Ermanno Pingitore
Μουσική: Julien Mégevand

Emre Yıldızlar

Γεννημένος το 1989, ο Emre ολοκληρώνει τις σπουδές του  στην Γλωσσολογία και τη Γαλλική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Galatasaray της Ιστανμπούλ. Από το 2007 αποτελεί μέλος του Galatasaray Theater Troup , στα πλαίσια του οποίου, πραγματοποιεί workshops Σωματικού Θεάτρου και Κίνησης, το 2014. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα παραστάσεων στη Τουρκία και τη Γαλλία. Παράλληλα, συμμετέχει σε έργα και μικρού μήκους ταινίες, μουσικά βίντεο και διαφημιστικά .Μετά την  αποφοίτηση του από Πανεπιστήμιο της Ιστανμπούλ, συνεχίζει τις σπουδές του στις Βρυξέλλες στη Διεθνή Σχολή θεάτρου Lassaad (Ecole Internationale de Théâtre Lassaad), όπου έρχεται σε επαφή με την σκέψη του Lecoq. Εκεί αναπτύσσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την καλλιτεχνική δημιουργία μασκών. Έχοντας ολοκληρώσει τiς σπουδές του, ιδρύει, με 6 συμφοιτητές του από τη Σχολή Lassaad, τη Θεατρική Ομάδα Vadé  (Compagnie Vadé).

Mélissa Guex

Γεννημένη το 1993, η  Mélissa εργάζεται στην Ευρώπη ως χορεύτρια και ηθοποιός. Την ενδιαφέρει να  δημιουργήσει έναν καλλιτεχνικό κόσμο όπου η γλώσσα του σώματος θα βρίσκεται ανάμεσα στο χορό και το θέατρο. Ανακάλυψε το χορό στο χωριό της, όπου έκανε μαθήματα “εκφραστικού χορού”. Συνέχισε με μαθήματα μπαλέτου, θεατρικό  αυτοσχεδιασμό, μουσική, και hip-hop, θέατρο και περφόρμανς, που την οδήγησαν  στο σύγχρονο χορό. Φοίτησε ένα χρόνο στην  ομάδα χορού Le Marchepied στη Λωζάννη. Μετά από τρία  έργα και μια περιοδεία φτάνει στις Βρυξέλλες για να μελετήσει σωματικό θέατρο στη Σχολή Lassaad.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της κερδίζει μια υποτροφία για το ίδιο σχολείο από το “pourcentculturel Migros” -ελβετική υποτροφία για καλλιτέχνες. Σήμερα εργάζεται πάνω σε δικές της δημιουργίες και παρακολουθεί τακτικά σεμινάρια και μαθήματα με τον David Zambrano, την Ultima Vez, τους Peeping Tom στις Βρυξέλλες και τη μέθοδο Gaga με την ομάδα Batscheva Ensemble στο Τελ Αβίβ.

Ermanno Pingitore

Ο Ermanno είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης που γεννήθηκε στο Μιλάνο (Ιταλία) το 1989. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην Μπολόνια στην  «Scuola di Teatro di Bologna Alessandra Galante Garrone» όπου διδάσκει τώρα αυτοσχεδιασμό. Το 2013 πηγαίνει στο Παρίσι και σπουδάζει για δύο χρόνια στο «Ecole Internationale du Théâtre Jacques Lecoq” με βάση το σωματικό θέατρο. Συμμετέχει σε μία Κολλεκτίβας Τέχνης στην Ιταλία, όπου εργάζεται επίσης ως ηθοποιός. Επιπλέον, συνεργάζεται με ορισμένες ομάδες στο Βέλγιο και στη Γαλλία σαν σκηνοθέτης ή outside eye.

Julien Mégevand

Μετά τις σπουδές του, ως κλασικός βιολονίστας, ο Julien περνά με πάθος στον κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής. Δουλεύοντας με την μπάντα του Sai στις Βρυξέλλες, συνδέεται στενά τόσο με την τζαζ όσο και με την ηλεκτρονική μουσική. Η περφόρμανς “Hayali” του ανοίγει μια νέα πόρτα. Η συνάντησή του με την Mélissa και τον Emre τον εμπνέει να αναμίξει τον ήχο με το χώρο.