Η κωμωδία «Η ζωή ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ» του Άγγλου συγγραφέα Andrew Cowie που παρουσιάστηκε για δυο πετυχημένους κύκλους παραστάσεων στο θέατρο αργώ στην Αθήνα έρχεται στην Πάτρα, το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 21.00 και την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 19.00 στο Θέατρο «ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ».

«Η ζωή ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ» (My Life in Art) γράφτηκε το 1998, έχει τρία πρόσωπα – ένα σκηνοθέτη και δύο ηθοποιούς- και ενορχηστρώνεται από το συγγραφέα σαν ένα έργο μέσα στο έργο.

Ο Γκράχαμ είναι ο σκηνοθέτης και ανεβάζει τον «Δον Ζουάν» του Μπάιρον, ο Στίβεν είναι ο πρωταγωνιστής του, η Ρεβέκκα είναι η ηθοποιός που υποδύεται τη Δόνα Τζούλια.  Σύντομα η επαγγελματική τους ζωή θα μπλέξει με την προσωπική και οι σχέσεις τους θα δοκιμαστούν.

Ένα έργο, τρεις άνθρωποι, όλοι δεμένοι με την ψεύτικη εικόνα τους. Τι συμβαίνει όταν οι ηθοποιοί αρχίζουν να ταυτίζονται με το ρόλο τους; Όταν οι ερωτικές σκηνές ζωντανεύουν μόλις τα φώτα σβήσουν; Ποιος ο ρόλος του σκηνοθέτη τότε; Μυστικά, εξομολογήσεις, αποκαλύψεις. Ένα ερωτικό τρίγωνο όπου καθένας κοιτά προς διαφορετική κατεύθυνση.

Ο Andrew Cowie διακωμωδεί τις καταστάσεις που δημιουργούνται μέσα στις πρόβες, με σκοπό να δημιουργήσει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί κανείς να παρατηρήσει τους ανθρώπους και τις σχέσεις τους, την προσπάθεια για αυτογνωσία και την εγγενή τους ανασφάλεια.

Το My Life in Art παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Birmingham τον Ιούλιο του 1998 και έχει παιχτεί σε Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία, Ιταλία κ.ά., αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: Βίλλυ Τερτίπη
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Λεγάτου
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Αλέξανδρος Νικόλαος Ζιώγας
Ενδυματολόγος: Άρτεμις Υψηλάντη Ναπολέων
Μουσική: Σίσσυ Βλαχογιάννη
Φωτογραφίες- Γραφιστικά : Κέλλυ Δημητριάδη & Frenzy Projects
Φωτογραφίες παράστασης: Γιάννης Κουσκουτής
Ηθοποιοί: Νίκος Αναγνωστόπουλος, Νατάσσα Μήττα, Παναγιώτης Νάτσης

Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)