Η έκθεση περιλαμβάνει αναμνηστικά, φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα, μεταξύ άλλων, τους χειρόγραφους στίχους του «Turn Your Lights Down Low» και τα παπούτσια που φορούσε ο Μάρλεϊ τη δεκαετία του 1970, αλλά προσφέρει επίσης στους επισκέπτες περιήγηση σε φυσικά τοπία, πίστες χορού, αίθουσες παιχνιδιών και συναυλιακούς χώρους.

Γεννημένος το 1945 στην αγροτική πόλη Νάιν Μάιλ στη Τζαμάικα, ο Μπομπ Μάρλεϊ έγινε παγκόσμιος σούπερ σταρ με επιτυχίες όπως τα «No Woman, No Cry» και «One Love». Πέθανε από κακοήθες μελάνωμα το 1981 σε ηλικία 36 ετών.

«Ελπίζουμε να αποκομίσουμε την αίσθηση του Μπομπ Μάρλεϊ και το πνεύμα του “One Love”», είπε ο επιμελητής της έκθεσης Τζόναθαν Σανκ.

Η κόρη του τραγουδιστή, Σιντέλα Μάρλεϊ, η οποία βοήθησε στην επιμέλεια της έκθεσης, έκανε λόγο για διαδραστική εμπειρία που μπορούν να απολαύσουν όλες οι γενιές και τόνισε ότι στόχος είναι να συνεχιστεί να διαδίδεται η μουσική και το μήνυμα του πατέρα της στον κόσμο.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στο One Love Music Room, όπου τιμώνται τα επιτεύγματα του Μπομπ Μάρλεϊ μέσω διακρίσεων και τεράστιων καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων.

Στο One Love Forest θα ανακαλύψουν μια πολυαισθητηριακή εμπειρία και στην καρδιά της έκθεσης, στο Soul Shakedown Studio, οι φανς θα μπορέσουν να απολαύσουν τον μουσικό κατάλογο του Μπομπ Μάρλεϊ. Το κομμάτι της έκθεσης με τίτλο Beautiful Life θα τους επιτρέψει να γνωρίσουν περισσότερο τις προσωπικές απολαύσεις του Μάρλεϊ, ενώ στα Concrete Jungle και Fan Art Exhibition θα βρουν έργα παγκοσμίου φήμης του Mr. Brainwash. Το The Next Gen Room είναι αφιερωμένο στην οικογένεια και την κληρονομιά του Μπομπ Μάρλεϊ στην επόμενη γενιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ | Saatchi Gallery | Φωτογραφία: Saatchi Gallery, Dennis Morris