Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά τη συναυλία που έδωσε (στις 7/12) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζοντας την πολυετή τους συνεργασία.

Τέσσερις συναυλίες μουσικών συνόλων της Κ.Ο.Α., ενταγμένες στο φετινό θεματικό  κύκλο μουσικής δωματίου της Ορχήστρας με τίτλο «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία», πραγματοποιήθηκαν ή θα πραγματοποιηθούν στα τέσσερα κτήρια του Μουσείου Μπενάκη που φιλοξενούν διαφορετικές συλλογές και δράσεις.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την επιτυχημένη συναυλία στην Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα (21/3) και στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης (4/4), Έπονται το Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Κουμπάρη (16/5) και το Κτήριο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς (22/6).

Παράλληλα, πριν από τις συναυλίες, οι επιμελητές του Μουσείου Μπενάκη προσφέρουν στο κοινό τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις συλλογές του μέσα από θεματικές ξεναγήσεις.

*Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών στις ξεναγήσεις (έως 35 άτομα).  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Τ 210 3671 015, Δευτέρα-Πέμπτη, 10.00 – 14.00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ξεναγήσεις στη συλλογή των Προϊστορικών, Γεωμετρικών και Αρχαϊκών χρόνων, από την επιμελήτρια της συλλογής Ειρήνη Παπαγεωργίου, και στη συλλογή εικόνων από την επιμελήτρια της συλλογής Αναστασία Δρανδάκη.

20:30 – Συναυλία

ΚΑΡΛ ΜΑΡΙΑ ΦΟΝ ΒΕΜΠΕΡ (1786–1826)
Τρίο για φλάουτο, βιολοντσέλο και πιάνο, Έργο 63
ΕΪΤΟΡ ΒΙΛΑ-ΛΟΜΠΟΣ (1887–1959)
Assobio a Jato (Το σφύριγμα του τζετ), για φλάουτο και βιολοντσέλο
ΝΙΚΟΛΑΪ ΚΑΠΟΥΣΤΙΝ (γεν. 1937)
Τρίο για φλάουτο, βιολοντσέλο και πιάνο, έργο 86

Ερμηνεύουν οι:
Μιχάλης Ραμός, φλάουτο
Ισίδωρος Σιδέρης, βιολοντσέλο
Ai Motohashi, πιάνο

Ο ίδιος συνδυασμός μουσικών οργάνων (φλάουτο-βιολοντσέλο-πιάνο) αποκτά εντελώς διαφορετικές διαστάσεις, καθώς αποδίδει άλλοτε τη νεοκλασική χάρη της μουσικής του Φρανσαί, άλλοτε την ανάλαφρη και πικάντικη διάθεση του Μαρτινού και άλλοτε τα ρυθμικά παιχνίδια και τις αισθησιακές τζαζ αρμονίες της μουσικής του Καπούστιν.