Η σειρά μουσικών εκδηλώσεων με τίτλο “Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη”, που διοργανώνει στη Μουσική Βιβλιοθήκη το Μέγαρο Μουσικής, συνεχίζεται με την Τάξη Σύνθεσης του Περικλή Κούκου, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013, στις 15.00.

Ερμηνεύουν: Κούκος, Μπουντούνης, Λούκας, Νικολαΐδης & Σαμπροβαλάκης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οδυσσέας- Παναγιώτης Ηγουμενίδης : «Ύπνος» από την Σουίτα για Πιάνο αρ.1, Πίνακες

Πιάνο: Δημήτρης Κούκος

Κωνσταντίνος Γρηγορίου : Nocturnesforsolopiano

II. Allegro vivace

III. Andante

V. Presto misterioso

Πιάνο: Δημήτρης Κούκος

ΚωνσταντίνοςΠαππέλης: Sonata Classica per violino e pianoforte, ‘Rain’, 1st mov. (α΄ εκτέλεση)

Βιολί: Τριαντάφυλλος Λούκας, πιάνο: Ελένη Νικολαΐδη

ΧρήστοςΠουρής : Four Miniatures for solo clarinet (α΄εκτέλεση)

Κλαρινέτο : Γιάννης Σαμπροβαλάκης

Νίκος Φλεριανός : Guitar-Cello Suite

1.Dance

2.Valse

3.Fiesta

Κιθάρα: Νίκος Φλεριανός, Βιολοντσέλο : Κωνσταντίνος Μπουντούνης

Οι καλλιτέχνες:

Κωνσταντίνος Παππέλης:

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Το 2010 έλαβε το Δίπλωμα Πιάνου με Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης από το Εθνικό Ωδείο (τάξη Έλενας Μουζάλα). Το 2012 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα Ανώτερα Θεωρητικά, λαμβάνοντας το Πτυχίο Φούγκας με Άριστα (τάξη Στέλλας Μακρυγιάννη). Έκτοτε συνεχίζει τις σπουδές του στη Σύνθεση υπό την καθοδήγηση του Περικλή Κούκου, ενώ ταυτόχρονα σπουδάζει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από μικρή ηλικία διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο σε Πανελλήνιους και Παγκόσμιους διαγωνισμούς πιάνου, ΧΟΝ, ‘Φίλων’, Διαγωνισμός του ΥΠΕΠΘ, Konzerteum, Lemuse-Ιταλία. Έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ και συναυλίες με ορχήστρα, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διεθνούς φήμης πιανίστες Βίνια Τσόπελα, PaulBaduraSkoda, PierroRattalino, MaximMogilewsky, DavidLively.

Χρήστος Πουρής:

Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και Βριλησσίων, Ανώτερα Θεωρητικά και Πιάνο αποφοιτώντας με «Άριστα παμψηφεί» και βραβεία εις μνήμη Κρινώς Καλομοίρη και Μανώλη Καλομοίρη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο LondonCollegeofMusic, UniversityofLiverpool λαμβάνοντας ΜMusinPerformance και MPhil αντίστοιχα. Είναι τελειόφοιτος της τάξης σύνθεσης του Περικλή Κούκου στο Εθνικό Ωδείο. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Φ. Σ. «Παρνασσός», Αthenaeum, Πανεπιστήμιο Αθηνών κ.α. Διδάσκει Ανώτερα Θεωρητικά και Πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Βριλησσίων, αναλαμβάνοντας την καλλιτεχνική διεύθυνση το 2007. Την περίοδο 2005-2012 δίδαξε στο Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων του Α.Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων.

Οδυσσέας- Παναγιώτης Ηγουμενίδης:

Σπούδασε Πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά στο Απολλώνιο Ωδείο, με καθηγητές την Δέσποινα Γιαχιοπούλου και τον Κωνσταντίνο Καλλιά. Στη συνέχεια σπούδασε Φούγκα, τάξη Γιάννη Μπελώνη, και Σύνθεση με τον Περικλή Κούκο στο Εθνικό Ωδείο. Το 2012 αποφοίτησε από την τάξη Σύνθεσης με τον βαθμό «Άριστα και Α΄ βραβείο» και χρηματικό έπαθλο «εις μνήμην Μανώλη Καλομοίρη». Έργα του έχουν παιχτεί στον Φ. Σ. «Παρνασσός» και στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα πλαίσια συναυλιών «Νέων Ελλήνων Συνθετών» στις οποίες συμμετείχε και ως πιανίστας. Σήμερα, με την ιδιότητα του μεταπτυχιακού σπουδαστή εξακολουθεί να βρίσκεται στην τάξη Σύνθεσης του Περικλή Κούκου στο Εθνικό Ωδείο.

Κωνσταντίνος Γρηγορίου:

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και σπούδασε μουσική στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Είναι Διπλωματούχος Σύνθεσης της τάξης του Περικλή Κούκου με το οποίο συνεχίζει τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Έργα του έχουν παρουσιαστεί από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα Πατρών, και άλλα σύνολα μουσικής δωματίου ή σολίστες, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, στο Φ. Σ. «Παρνασσός» κ.α. Επίσης, έργα του έχουν μεταδοθεί από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΑ) και κυκλοφορούν σε CD από τη δισκογραφική εταιρία IridaClassical. Από τον Σεπτέμβριο του 2003 είναι Διευθυντής του Εθνικού Ωδείου Παραρτήματος Θήρας, όπου και διδάσκει κιθάρα, υποχρεωτικά και Ανώτερα Θεωρητικά.

Νίκος Φλεριανός:

Σπούδασε κλασσική κιθάρα με τους Δ.Φάμπα στο Εθνικό Ωδείο και Ν.Μαυρουδή στο ωδείο Σύγχρονη Ωδή λαμβάνοντας Πτυχίο με Άριστα παμψηφεί και Δίπλωμα με Άριστα παμψηφεί & Α΄ βραβείο. Παράλληλα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο. Επίσης, μελέτησε Αντίστιξη και Φούγκα με τον Β. Φόστερ και πιάνο με την Ε. Ασημακοπούλου. Συνεχίζει σπουδές σύνθεσης με τον Περικλή Κούκο. Μελέτησε rock-jazz κιθάρα επιπέδουΑ Level with Honours in Music Performance, Thames Valley University. ΠαρακολούθησεσεμινάριαμετουςΚ.Κοτσιώλη, Assad Brothers, Λ.Ζώη-Ε.Ασημακόπουλο, D.Russell, J.Urshalmi, R.Dyens, Τ.Koopman, Π.Αδάμ, M.Stern, F.Gambale. Δίδαξε σε ωδεία στην Αθήνα, στα Εκπαιδευτήρια Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου και στα Μουσικά Σχολεία Λαμίας και Παλλήνης. Από το 2006 είναι Registered Tutor του RGT-LCM Examinations.

Τριαντάφυλλος Λουκάς:

Είναι απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου της τάξης βιολιού του Κώστα Καβάκου με βαθμό Άριστα παμψηφεί, Α’ βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης. Έχει τιμηθεί με Έπαινο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολιού το 2003 που διοργανώνει η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία «Τέχνη», ενώ στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Ταλέντα-Βραβεία Φίλωνα» 2005 έλαβε το Β΄ Βραβείο στην Ανώτερη κατηγορία. Από τον Ιανουάριο του 2005 συμμετέχει στις συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ως έκτακτος μουσικός ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 είναι κορυφαίος Α ΄στα Β΄ βιολιά της ορχήστρας. Παράλληλα, διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο Βριλησσίων και Νέου Ψυχικού.

Ελένη Νικολαΐδη:

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 2002 έλαβε από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, Α’ Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης (τάξη Μ. Λαμπρινούδη) και Ειδική Διάκριση στη Μουσική Δωματίου (τάξη Σπ. Στεργίου). Παρακολούθησε Ανώτερα Θεωρητικά στη τάξη του Περικλή Κούκου λαμβάνοντας πτυχίο Φυγής με Άριστα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Ιστορία Τέχνης. Έχει εμφανιστεί σε αίθουσες συναυλιών και φεστιβάλ ερμηνεύοντας έργα μουσικής δωματίου και έργα νέων Ελλήνων συνθετών. Εργάζεται ως συνοδός στο Ωδείο Αθηνών και στο Εθνικό Ωδείο. Είναι καθηγήτρια πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Βριλησσίων.

Γιάννης Σαμπροβαλάκης:

Είναι κλαρινετίστας και μουσικολόγος. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών κλαρινέτο με τον Χ. Φαραντάτο και ανώτερα θεωρητικά με τον Περικλή Κούκο. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Βασιλικό Ωδείο της Χάγης και στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Είναι μέλος της ορχήστρας της ΕΛΣ και διδάσκει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Έχει επιμεληθεί πλήθος μουσικών εκδόσεων (παρτιτούρες και CD) έργων ελλήνων συνθετών. Συνεχίζει τις σπουδές του στην τάξη σύνθεσης του Περικλή Κούκου στο Εθνικό Ωδείο.

Δημήτρης Κούκος:

Σπούδασε πιάνο με υποτροφία στο Εθνικό Ωδείο. Σπούδασε επίσης Ανώτερα Θεωρητικά με τον συνθέτη Περικλή Κούκο. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο πιάνο στην EcoleNormaleDeMusique στο Παρίσι και στο RoyalCollegeofMusic στο Λονδίνο όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα MasterinPianoPerformance με καθηγητή τον NeilImmelman και υποτροφία από το κοινωφελές ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Eπίσης, έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Συμφωνική του Δήμου Αθηναίων, την CzechCamberPhilharmonic την SofiaSimfonieta, τους VirtuosiDePrague, την ορχήστρα SympfonicadeSanRemo και την CamerataEuropaea. Διδάσκει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο.

Κωνσταντίνος Μπουντούνης:

Γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα από γονείς μουσικούς, τον Βαγγέλη Μπουντούνη και την Μάρω Ραζή. Το ντεμπούτο του έγινε το 2002 όταν ερμήνευσε το κοντσέρτο του Haydn σε ντο μείζονα με την ορχήστρα Πατρών υπό την διεύθυνση του SauliusSodeckis. Έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα (Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.α.), στην Αμερική και την Ευρώπη (Γερμανία, Ιταλία κ.α.), με διάφορα σχήματα και ως σολίστ. Επίσης έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες (Π.Κούκος, B.Mπουντούνης Ν.Μαυρουδής, V.Askenazy, Δ.Καταλειφός, A.Foster). Από το 2011 συνεργάζεται με την Βασιλική Καρακώστα και την Λυδία Μπουντούνη γράφοντας καινούργια τραγούδια και συνθέσεις και δίνοντας συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.