Μία από τις μεγαλύτερες φωνές της jazz, για πρώτη φορά, στην Αθήνα! Το Gazarte παρουσιάζει, την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014, για πρώτη φορά, στην Αθήνα την αμερικανίδα Stacey Kent, μία από τις πιο σπουδαίες και διακεκριμένες καλλιτέχνιδες της τζαζ.

Η Stacey Kent εντάσσεται στο δυναμικό της Blue Note, κυκλοφορεί best-sellers άλμπουμ και κατέχει αναρίθμητα βραβεία καλύτερης jazz τραγουδίστριας. Η ντελικάτη και κρυστάλλινη φωνή σε συνδυασμό με την ρετρό ερμηνεία και την θεατρικότητά της επί σκηνής, καθιστούν την Stacy Kent μία από τις πιο σημαντικές και δημοφιλείς καλλιτέχνιδες της γενιάς της.

Στην Αθήνα θα παρουσιάσει όλες τις μεγάλες της επιτυχίες αλλά και κομμάτια από τον τελευταίο της δίσκο, The Changing Lights, στον οποίο συνδυάζει την αγάπη της για την bossa nova και την jazz.

Ξεκίνησε να τραγουδάει στο φημισμένο Ronnie Scott club του Λονδίνου ανοίγοντας τη βραδιά για τους πιο σπουδαίους καλλιτέχνες της jazz. Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει δέκα δίσκους, ενώ το 2006, το The Lyric κερδίζει βραβείο καλύτερου άλμπουμ της χρονιάς στα BBC Jazz Awards, το οποίο επανακυκλοφορεί το 2011 στην Blue Note. Οι βραβεύσεις για την Stacey δεν σταματούν όμως εδώ, καθώς το 2001 κερδίζει βραβείο καλύτερης τζαζ τραγουδίστριας στα British Jazz Awards και την αμέσως επόμενη χρονιά στα BBC Jazz Awards.

To 2006, η Stacey εντάσσεται στο δυναμικό της Blue Note και η καριέρα της εκτοξεύεται με χρυσές και πλατινένιες κυκλοφορίες αλλά και μία υποψηφιότητα για Grammy, το 2009, στην κατηγορία Best Vocal Jazz Album για το On the morning Train.

Αποτελεί αγαπημένη τραγουδίστρια πολλών σπουδαίων καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων όπως για παράδειγμα του Clint Eastwood ο οποίος την κάλεσε να τραγουδήσει στα 70στά του γενέθλια, του Steven Tyler των Aerosmith, του διάσημου τηλεοπτικού παρουσιαστή Michael Parkinson ο οποίος την κάλεσε στην εκπομπή του, “Parkinson” για να τραγουδήσει, αλλά και του Sir David Frost στου οποίου την δημοφιλή πολιτική εκπομπή στο BBC, “Breakfast with Frost” βρέθηκε να τραγουδάει και να σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα.