Η καλλιτεχνική ομάδα “Κυματομορφή“, σε συνεργασία με την Μελίνα Αργυρίου και τον Γιάννη Μήτσο, επιστρέφει στο Τριανόν και παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση “Η Σκελετογυναίκα“.

Ο σκελετός μιας γυναίκας ζει χρόνια στα βάθη της θάλασσας, εκεί όπου την είχε ρίξει ο πατέρας της – “κανείς δε θυμάται πια γιατί “. Πλέει  εκεί,  παγωμένος στο χρόνο, μέχρι τη στιγμή που θα πιαστεί στο αγκίστρι ενός ανυποψίαστου  ψαρά . Η καταδίωξη, η σύγκρουση και η διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσουν, θα επαναφέρουν τη φυσική τάξη των πραγμάτων, θα αποκαταστήσουν την ενοχή και θα επιφέρουν τη μεταμόρφωση στη ζωή του ψαρά και της Σκελετογυναίκας.

Βασισμένη σε ένα αρχαίο μύθο του Βορρά, η διασκευή που έγινε, αναδεικνύει τα θέματα της κακοποίησης, της διαφορετικότητας και της αποδοχής της. Διανύοντας μια ιστορική περίοδο, όπου κυριαρχεί η τυφλή, αλόγιστη βία, η ” Σκελετογυναίκα” μοιάζει να συμβολίζει την ενσάρκωση όλων των φόβων, που ο σύγχρονος άνθρωπος αρνείται να αντικρύσει. Όλων των φόβων, που παγώνουν τη δυνατότητα της επιλογής της αυθεντικής ροής της ζωής. Ο μύθος φωτίζει την επιτακτική ανάγκη της αλλαγής στάσης και προτείνει τη δυναμική της συμφιλίωσης με τον πόνο και τη θλίψη, και την αγάπη ως μόνο μέσο υπέρβασης της φθαρτότητας.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Μαίρη Παππά
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Χρήστος Οικονομίδης
Σκηνικά/ κοστούμια: Γεωργία  Μπούρδα
Χορογραφια: Μελίνα Αργυρίου
Χορεύουν: Μελίνα Αργυρίου, Γιάννης Μήτσος
Αφήγηση: Μαίρη Παππά
Φωτογραφίες παράστασης: Άγγελος Καλτσής

Διάρκεια 72’