Η μεγαλύτερη χορεύτρια flamenco στον κόσμο σήμερα, η διάσημη Ισπανίδα χορεύτρια και χορογράφος Sara Baras έρχεται με το συγκρότημά της Ballet Flamenco Sara Baras, για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Τη Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου οι φίλοι του flamenco θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτή τη σημαντική καλλιτέχνιδα στη Θεσσαλονίκη στο Μέγαρο Μουσικής, με 40 συντελεστές, παρουσιάζοντας μια υπερπαραγωγή εμπνευσμένη από την Ελληνική Μυθολογία με τίτλο «ΜΕΔΟΥΣΑ»!

Σκηνοθεσία – Λιμπρέτο – Χορογραφία: SARA BARAS
Μουσική: KEKO BALDOMERO
Σκηνογραφία:  RAS ARTESANOS
Σχεδιασμός φωτισμών: SARA BARAS
Κοστούμια:TORRES & COSANO – RAS ARTESANOS – SARA BARAS
Ειδικοί συνεργάτες: AUDIO MACHINE – JUAN CARLOS VELLIDO

Μέδουσα: SARA BARAS
Περσέας:  JOSE SERRANO

Ballet Flamenco Sara Baras

Maria  Jesús  García – Rosario  Pedraja
Carmen  Camacho – Cristina  Aldón
Tamara  Macías – Daniel  Saltares
David  Martín – Alejandro  Rodríguez
Raul  Fernández – Manuel  Ramírez

Keko  Baldomero – Andrés  Martínez: κιθάρα
Ivo  Cortés: τσέλο
Antonio Suárez  – Manuel Muñoz “Pájaro”: κρουστά

Η «ΜΕΔΟΥΣΑ» αποτελεί μια συμπαραγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ της MERIDA [Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida 2014] (θα παρουσιαστεί στο Teatro Classico de Merida) και του Φεστιβάλ της PERALADA [Festival Castell de Peralada] (θα παρουσιαστεί στο Castell de Peralada), δύο φεστιβάλ των οποίων ο άξονας και η θεματολογία τους κάθε χρόνο, στηρίζονται σε έργα με θέματα από την Ελληνική μυθολογία και ιστορία.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα στηρίζοντας τους θερμούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και ειδικά εφέτος που γιορτάζονται τα 400 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου ζωγράφου EL GRECO. Η Ελλάδα είναι ο πρώτος σταθμός μετά την Ισπανία και πριν από την παγκόσμια περιοδεία του συγκροτήματος.

H παράσταση θα παρουσιασθεί επίσης στην Πάτρα στις 13 Σεπτεμβρίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 33ου Φεστιβάλ Πάτρας 2014 και μετά στην Αθήνα στο Ηρώδειο στις  15 Σεπτεμβρίου.

Η SARA BARAS έχει συνεργασθεί με τους διάσημους φλαμενγκίστες όπως τους: Antonio Canales, Eduardo Serrano “El Güito”, Rancapino Y Familia, Merche Esmeralda, Javier Barón, Paco Peña, Paco Moyano και Manuel Morao.

Το 1998 ίδρυσε το δικό της συγκρότημα Ballet Flamenco Sara Baras, με το οποίο έχει δημιουργήσει 12 παραγωγές με τελευταία τη MEDUSA φέτος. Με τις παραγωγές αυτές έχει δώσει 2500 παραστάσεις (εκ των οποίων 900 μόνο στην Ισπανία με 1.000.000 θεατές) στα μεγαλύτερα και καλύτερα θέατρα όλου του κόσμου. Μεταξύ αυτών: η Όπερα του Σύδνεϋ, το Royal Albert Hall και το Sadler’s Wells Theatre στο Λονδίνο, το Kremlin Congress Palace στη Μόσχα, το Grand Concert Hall Oktiabrskiy στην Αγία Πετρούπολη, το El Teatro Real στη Μαδρίτη, το Τeatre del Liceu στη Βαρκελώνη, το Roman Theatre στη Βερόνα, το Bunkamura Theatre στην Ιαπωνία, το Théâtre des Champs-Elysées στο Παρίσι, το Carnegie Hall και το City Center στη Νέα Υόρκη, το  Picollo Teatro στο Μιλάνο, το Teatro de Bellas Artes στο Μεξικό, το Teatro de la Ópera στο Μπουένος Άιρες, το National Opera Theatre στην Ουάσιγκτον κ. ά. Σε πολλά από τα θέατρα αυτά οι παραστάσεις διήρκεσαν από 1 έως 2,5 μήνες και κέρδισαν τα κολακευτικότερα σχόλια κοινού και κριτικών.

Έχει συνεργασθεί επί σκηνής με κορυφαίους καλλιτέχνες όπως οι: Jose Carreras, Paco de Lucia, Carlos Saura, Raphael, Chavela Vargas, Alejandro Sanz, Ainoha Arteta, Isabel Rey κ.ά. και έχει βραβευθεί με 50 εθνικά και διεθνή βραβεία χορού από το 1989 μέχρι σήμερα.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Ακύρωση όλων των παραστάσεων Ballet Flamenco Sara Baras στην Ελλάδα