Πώς είναι δυνατόν σε ένα σύμπαν που αποτελείται από απλά άτομα και μόρια να δημιουργηθεί ζωή με όλη την πολυπλοκότητα που τη διακρίνει; Ποιοι είναι οι νόμοι που διέπουν το σύμπαν και επέτρεψαν, σε κάποια στιγμή της εξέλιξής του, να δημιουργηθεί ζωή;

Σε αυτά τα ερωτήματα θα επιχειρήσουν να απαντήσουν, στο πλαίσιο της συζήτησης «Η παράδοξη καταλληλότητα του σύμπαντος για τη ζωή», ο Σπύρος Σφενδουράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και ο Ηλίας Κούβελας, Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Ομιλητής και συντονιστής θα είναι ο Στέφανος Τραχανάς, Επίτιμος Διδάκτορας Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πρόεδρος του ΔΣ των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης. Η εκδήλωση ανήκει στον Κύκλο «Η Επιστήμη στη ζωή μας» του Μegaron Plus (επιμέλεια: Ηλίας Κούβελας) και πραγματοποιείται την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 στις 7 το βράδυ.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω διαδικτύου και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου.