Από τις εκδόσεις Καλέντης κυκλοφορεί το βιβλίο, Η παγίδα της Μέλανι Ράαμπε σε μετάφραση της Γιώτας Λαγουδάκου.

Ένα μυστήριο τυλίγει τη ζωή της 38χρονης επιτυχημένης συγγραφέως μυθιστορημάτων Λίντα Κόνραντς. Στην πραγματικότητα όμως τη στοιχειώνει ένα τραγικό γεγονός από το παρελθόν. Ήταν εκείνη που είχε βρει το αιματοκυλισμένο πτώμα της αδελφής της, της Άννας, προλαβαίνοντας να δει φευγαλέα το πρόσωπο του δολοφόνου. Τραυματισμένη βαθύτατα από το ανεξιχνίαστο έγκλημα, μένει κλεισμένη στο σπίτι της για έντεκα ολόκληρα χρόνια, όταν ξαφνικά αναγνωρίζει στην τηλεόραση το πρόσωπο του δολοφόνου: είναι ο διάσημος δημοσιογράφος Βίκτορ Λέντσεν. Αποφασίζει να παγιδεύσει τον δολοφόνο γράφοντας ένα θρίλερ με την ιστορία της αδελφής της και επιδιώκοντας να αποσπάσει την ομολογία του μέσω μιας συνέντευξης μαζί του…

Η TriStar Pictures αγόρασε τα κινηματογραφικά δικαιώματα του μυθιστορήματος Η Παγίδα της Melanie Raabe για τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη.
Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει επίσης στις χώρες: Αυστραλία, Βουλγαρία, Καναδάς, Κροατία, Τσεχία, Γαλλία, Ιταλία, Κορέα, Ολλανδία, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Ισπανία, Τουρκία, Βρετανία, ΗΠΑ.

Η Μέλανι Ράαμπε γεννήθηκε το 1981 στην Ιένα, μεγάλωσε σε ένα χωριό της Θουριγγίας με 400 κατοίκους και σε μια κωμόπολη της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Σπούδασε Επιστήμη των Μέσων Ενημέρωσης και Λογοτεχνία στο Μπόχουμ και σήμερα ζει στην Κολονία, όπου εργάζεται ως δημοσιογράφος, σεναριογράφος, μπλόγκερ (www.biographilia.com), περφόρμερ και ηθοποιός του θεάτρου. Έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία για το συγγραφικό της έργο. Τα δικαιώματα του μυθιστορήματος Η Παγίδα πουλήθηκαν, πριν ακόμα κυκλοφορήσει το βιβλίο στη Γερμανία, σε πολλές χώρες του κόσμου μεταξύ άλλων στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ολλανδία, στην Ισπανία και στις αγγλόφωνες χώρες του εξωτερικού. Επίσης η TriStar Pictures εξασφάλισε τα κινηματογραφικά δικαιώματα του μυθιστορήματος για τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη.