Η Ορχήστρα Νέων της Μεσογείου (1984), με νεαρούς μουσικούς από είκοσι περίπου μεσογειακές χώρες, θα εμφανίστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2015, υπό τον Μιλανέζο μαέστρο Κάρλο Ρίτσι. -ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ-

Παρουσιάζουν αρχικά την Εισαγωγή στον Σικελικό εσπερινό (1855) του Βέρντι, έργο που έπλασε έναν ισχυρό ιστορικοφανή μύθο αποκτώντας εθνικό συμβολισμό για τους Ιταλούς. Ακολουθεί το Κοντσέρτο για ορχήστρα (2007) της Σέρβας Άνας Σοκόλοβιτς, οι δημιουργίες της οποίας χαρακτηρίζονται «ραφιναρισμένο μείγμα πλούσιας βαλκανικής παράδοσης και εκφραστικής αβανγκάρντ».

Τη συναυλία κλείνει η Τέταρτη συμφωνία (1899-1901) του Μάλερ, θαυμαστά πλεγμένη γύρω από το καταληκτικό τραγούδι «Ουράνια ζωή», που ερμηνεύει η ταλαντούχα Κινέζα Γινγκ Φανγκ.

Το πρόγραμμα:

Giuseppe Verdi (1813-1901)
Εισαγωγή στην όπερα Σικελικός εσπερινός

Ana Sokolović (γενν. 1968)
Κοντσέρτο για ορχήστρα

Gustav Mahler (1860-1911)
Συμφωνία αρ. 4 σε σολ μείζονα

Σοπράνο: Γινγκ Φανγκ

Μουσική διεύθυνση: Carlo Rizzi

Διάρκεια: 75′

 

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών μπορείτε να το δείτε εδώ: Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2015: 60 χρόνια φεστιβάλ – Το πρόγραμμα

Λόγω των πρόσφατων γεγονότων η συναυλία της Ορχήστρας Νέων Της Μεσογείου με τον Κάρλο Ρίτσι που επρόκειτο να γίνει στις 25 Ιουλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δεν θα μπορέσει τελικώς να πραγματοποιηθεί.

 

Η διαδικασία επιστροφής των εισιτηρίων ορίζεται ως εξής:

Για αγορές που πραγματοποιήθηκαν με μετρητά 
– η επιστροφή των χρημάτων θα πραγματοποιείται από τα κεντρικά Εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσμαζόγλου, – Δευτέρα με Παρασκευή 09.00-17.00 & Σάββατο 09.00-15.00), μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας.

Για αγορές που πραγματοποιήθηκαν με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες
– Η επιστροφή των χρημάτων γίνεται αυτόματα στην κάρτα με την οποία αγοράστηκε το εισιτήριο