Η Ομάδα 4frontal δημιουργήθηκε το 2009 και ασχολείται με τη μεταφορά μη θεατρικών κειμένων στη σκηνή, με έργα σταθμούς της παγκόσμιας δραματουργίας αλλά και παράγοντας παράλληλα πρωτότυπα έργα. Φέτος με 2 επαναλήψεις και μια νέα παραγωγή φιλοξενείται στο Θέατρο 104, στο Bios και στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Αναλυτικά:

12.10.2015 Οικογένεια Μπες-Βγες
Μία παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Γιάννη Ξανθούλη.
Θέατρο 104.black box
Δευτέρα κ Τρίτη στις 21.15

Στο παλιό αρχοντικό της οδού Αλφόνσου Πίπερμαν η ήρεμη ζωή της ζάμπλουτης οικογένειας Πουστοδούλου ,που εμπορεύεται τα προφυλακτικά ΜΠΕΣ-ΒΓΕΣ, ταράσσεται από τις συνεχείς απώλειες των μελών της. Όταν η πεντάχρονη Σίσσυ, η νόμιμη κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας, αντιλαμβάνεται ότι κινδυνεύει αποφασίζει να αναλάβει δράση και να ξεσκεπάσει το καλά κρυμμένο μυστικό. Κανείς όμως δεν ξέρει το δικό της μυστικό. Η Σίσσυ μεγαλώνει με εκατονταπλάσια ταχύτητα από το κανονικό. Κάπου ανάμεσα σε ήχους παιδικών τραγουδιών, ναζιστικών ύμνων, εντερικών αερίων και απόκοσμων γέλιων. Σε μία έπαυλη στο κέντρο της Αθήνας.

Το μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1982 ανεβαίνει για πρώτη φορά στην σκηνή του θεάτρου 104 από την ομάδα 4Frontal.

Σκηνοθεσία: Θανάσης Ζερίτης, Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα, Επιμέλεια κίνησης: Πάνος Τοψίδης, Μουσική σύνθεση/ επιμέλεια: Ερατώ Α. Κρεμμύδα, Βοηθοί Σκηνοθέτη: Χάρης Κρεμμύδας, Ελένη Τσιμπρικίδου, Φωτογραφίες: Ρούλα Λιανού

Παίζουν: Ευαγγελία Καρακατσάνη, Ελένη Κουτσιούμπα, Αμαλία Νίνου, Αριστέα Σταφυλαράκη.

15.10.2015 Βόυτσεκ, του Georg Büchner
2ος χρόνος- Για περιορισμένες παραστάσεις
Bios main
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20.30

Όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα. O Bόυτσεκ συνεχίζει κανονικά τις δουλειές του. Ξυρίζει τον Λοχαγό του. Τρώει μόνο μπιζέλια όπως του λέει ο Γιατρός. Εκτελεί την υπηρεσία του. Φροντίζει τη γυναίκα του και το παιδί του. Φέρνει λεφτά στο σπίτι. Ανακαλύπτει όμως ότι η γυναίκα του τον απατά. Και τότε γίνεται φονιάς. Αυτή είναι η ιστορία του.

Έξι ηθοποιοί υπό τους ήχους της μουσικής ενός DJ στήνουν ένα ξέφρενο πάρτυ για να γιορτάσουν το θάνατο της λογικής. Τη στιγμή που το μυαλό θολώνει. Τη στιγμή που η λογική παραχωρεί τη θέση της στο έγκλημα. Τη στιγμή που το χέρι σφίγγει τη λαβή του μαχαιριού. Τη στιγμή που η ζωή μετατρέπεται σε ένα τρομερό πάρτυ χωρίς αύριο. Και είμαστε όλοι καλεσμένοι.

Μετάφραση: Σπύρος Ευαγγελάτος, Σκηνοθεσία – Δραματουργία: Σταύρος Γιαννουλάδης – Κατερίνα Γιαννοπούλου, Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού, Μουσική Σύνθεση: κώστας γ – Σταύρος Γιαννουλάδης, Επιμέλεια Κίνησης: Νάντυ Γώγουλου, Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος, Κατασκευή Μάσκας: Αλέξανδρος Μπουρελιάς, Φωτογραφίες: Γιάννης “Gizmo” Μπερερής, Makeup: Ρούλα Λιανού

Παίζουν: Θανάσης Ζερίτης, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Γιώργος Κισσανδράκης, Αποστόλης Κουτσιανικούλης, Βιβή Πέτση, Πάνος Τοψίδης
Μουσικός επι σκηνής: κώστας γ

 
Αντιγόνη, του Σοφοκλή
Καθημερινά σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.
Επικοινωνία για οργανωμένες παραστάσεις: Βασιλεία Τάσκου Τ: 210 9212900 (9:00-15:00) Μ: 6974 562522

Η σκηνοθέτης και θεατροπαιδαγωγός Τζωρτζίνα Κακουδάκη και η ομάδα 4Frontal σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου, παρουσιάζουν την Αντιγόνη του Σοφοκλή για δεύτερη χρονιά.

Η ευθύνη του ανθρώπου ως μέλους μιας ισόνομης πολιτείας, η αναζήτηση και η απόδοση του δικαίου, οι συνέπειες των πράξεων, η ορμή της νεότητας, τα όρια της κοινωνίας, θέματα που απασχολούν τον άνθρωπο από την αρχή του συνειδητού του βίου, θα ζωντανέψουν από το σχολικό βιβλίο στη σκηνή του θεάτρου και μέσα στην τάξη του σχολείου, μετατρέποντας την Αντιγόνη του Σοφοκλή σε ένα έργο που μιλάει για το σήμερα.

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Μετάφραση: Ιωάννης Γρυπάρης
Επιμέλεια και προσαρμογή: Βασίλης Ψυλλάς , Φιλολογικός Σύμβουλος: Έφη Καρακάντζα
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Σπύρος Πίτσος, Βασίλης Ψυλλάς, Χορογραφία: Πατρίσια Απέργη
Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού, Μουσική Σύνθεση: Σταύρος Γιαννουλάδης
Θεατροπαιδαγωγικό Υλικό: Ηρώ Ποταμούση, Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Φωτογραφίες: Στάθης Μαμαλάκης

Παίζουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Απόστολος Κουτσιανικούλης, Ελένη Κουτσιούμπα, Θανάσης Ζερίτης, Αριστέα Σταφυλαράκη.