Η διεθνώς αναγνωρισμένη δημιουργός, πολυοργανοπαίκτρια, συνθέτρια, ερμηνεύτρια και παιδαγωγός Νανά Σιμόπουλος παρουσιάζει το νέο της άλμπουμ, το οποίο αποτελεί την έβδομη κατά σειρά ηχογραφημένη δουλειά της, στις 16 Ιουνίου στην Αθήνα, στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου.

Η ολοκληρωμένη και ευέλικτη μουσικός, σαν παιδί σπούδασε πιάνο και στην πορεία συνέχισε τις σπουδές της στην κιθάρα με τους Ralph Towner, Joe Diorio και Pat Martino. Επιπροσθέτως, έχει παίξει και έχει ηχογραφήσει με μια πληθώρα μουσικών οργάνων όπως το σιτάρ, το μπουζούκι, το ντιντζεριντού, το κόρα, το συνθεσάιζερ και άλλα όργανα.

Η πολυτάλαντη Νάνα Σιμόπουλος έχει παίξει με θρύλους της τζαζ, όπως τους Don Cherry, Charlie Haden, Billy Higgins και τον Nana Vasconcelos, που αποτελεί σύμβολο της παγκόσμιας μουσικής. Έχει επίσης έχει εμφανιστεί με την όπερα της Νέας Υόρκης και την Ιταλική Συμφωνική Ορχήστρα Ραδιοφωνίας R.A.I..

Επιπλέον, έχει παίξει σε μεγάλη γκάμα μουσικών σκηνών, από τον απόλυτο πολυχώρο «Café Sabarsky», ως τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Νέα Υόρκη, αλλά και στο τζαζ φεστιβάλ Montreux της Ελβετίας.

Εκτός από την ιδιαίτερη χροιά στη φωνής της και τη μοναδικότητα της οπτική της, το άλμπουμ , περήφανα επιδεικνύει επιρροές από σκηνές τζαζ, New Age και World Μusic.

«Skins»…

Η νέα συναρπαστική μουσική κυκλοφορία, της διεθνούς φήμης  κιθαρίστριας, τραγουδίστριας και συνθέτριας Νάνα Σιμόπουλος.

Το Skins, αποτελείται από οκτώ αυθεντικές συνθέσεις της Νάνας,  έξοχα εκτελεσμένες από ένα τζαζ μουσικό σχήμα, παγκοσμίου κύρους, αποτελούμενο από μουσικούς κορυφαίου επιπέδου, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανού σαξοφωνίστα Dave Liebman και του βιρτουόζου στο Ινδικό σαράγκι, Ustad (Μάστερ) Sultan Khan.

To υλικό του, πανέμορφα ηχογραφημένου άλμπουμ, αντλείται από πλούσιες πηγές. Έχει  επιρροές με ρίζες ανά τους αιώνες, σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη και η συνθέτρια κάνει χρήση αναφορών από διάφορες κουλτούρες, αλλά και από το ίδιο της το παρελθόν.

Ο τίτλος του CD «Skins», προέρχεται από ένα κομμάτι το οποίο είχε γράψει η Νάνα Σιμόπουλος για μια παράσταση. Κατά τη διάρκεια αυτής, μια χορεύτρια χρησιμοποιούσε στο σώμα της προβολές από διαφορετικά δέρματα ζώων, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο εικονικά κοστούμια.  Ο τίτλος,  θα μπορούσε να συνδεθεί και με την ίδια τη Σιμόπουλος, καθώς η καλλιτέχνιδα παραλληλίζεται με μουσικό χαμαιλέοντα, που έχει διερευνήσει πάμπολλους, διαφορετικούς τρόπους έκφρασης μέσω του ήχου.

H ίδια, η Νάνα Σιμόπουλος, συνδέεται βαθιά και ουσιαστικά με τη μουσική της Ινδίας, της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής, της Ασίας και φυσικά της Ελλάδας.  Είναι γνωστή για το ότι βάζει το δικό της στίγμα, τη δική της προσωπική σφραγίδα σε κάθε παράσταση και σε κάθε σύνθεση.

Μην χάσετε αυτήν τη μοναδική δημιουργό και τους εξαιρετικούς μουσικούς της.

Μαζί της οι Βασιλάκης Δημήτρης, σαξόφωνο / φωνητικά, Μάνος Λούτας, μπάσο, Σόλης Μπαρκής, κρουστά / φωνητικά, Μιχάλης Ορφανίδης, ντραμς.