Η Μπέττυ Χαρλαύτη, γνωστή για την πολύχρονη συνεργασία της με τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, επιστέγασμα της οποίας είναι το album τους συμπαραγωγής ΕΡΤ που ηχογραφήθηκε με τις συμφωνικές ορχήστρες της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, θα παρουσιάσει, την Δευτέρα 2 Αυγούστου, επιλογές από τα πιο αγαπημένα τραγούδια που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης για το θέατρο και τον κινηματογράφο, συνοδεία πενταμελούς ορχήστρας. Συμμετέχει η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ρόδου υπό τη μαέστρο Άντζελα Σπανού.

Την επόμενη βραδιά, Τρίτη 3 Αυγούστου, θα παρουσιαστεί η μουσική παράσταση «Ξένος εγώ, ξένος πολύ», βασισμένη σε ποιήματα και πεζά του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη και μουσική του Αντώνη Κυζούλη. Την επιμέλεια των κειμένων της παράστασης υπογράφει η Αγαθή Δημητρούκα.

Τα τραγούδια  ερμηνεύει η Μπέττυ Χαρλαύτη  και  στο ρόλο του αφηγητή θα είναι  ο ηθοποιός Κωστής  Σαββιδάκης. Στο πιάνο συνοδεύει ο Γιάννης Μπελώνης.

Οι δύο ξεχωριστές βραδιές διοργανώνονται από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού – Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.), με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Φωτογραφίες: Γιάννης Μαρκαντώνης