Μια ξεχωριστή βραδιά με οδηγό την Μαρία Κοτρότσου και ένα πλούσιο ρεπερτόριο μοντέρνας ορχηστρικής μουσικής, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 28 Αυγούστου, στις 9 μ.μ.

Η Μαρία Κοτρότσου είναι βραβευμένη συνθέτης από τη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου, η οποία στη νέα της δημιουργία “Passion” κάνει η ίδια την σύνθεση, την ενορχήστρωση, την μίξη, την παραγωγή και την εκτέλεση, εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα στο εξωτερικό.  Τα κομμάτια του άλμπουμ της “παντρεύουν” τη μουσικότητα των κλασικών οργάνων με ηλεκτρονικούς ρυθμούς και μελωδίες. Χρησιμοποιεί συχνά βιολί και βιολοντσέλο στις συνθέσεις της, γιατί τα όργανα αυτά παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην ατμόσφαιρα που θέλει να αποδώσει.

Η Μαρία Κοτρότσου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Απριλίου, το 1982.
Γοητευμένη με τη μουσική, από πολύ μικρή, αποφασίζει να πάρει μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 6 ετών. Τέσσερα χρόνια μετά, συμμετέχει στον διαγωνισμό πιάνου της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου, όπου και κερδίζει το πρώτο βραβείο με διάκριση. Το 2005, παίρνει το πτυχίο του πιάνου με άριστα παμψηφεί από το Εθνικό Ωδείο της Αθήνας και στην συνέχεια ολοκληρώνει τις σπουδές της στο νομικό τμήμα της Νομικής που παρακολουθούσε παράλληλα. Προερχόμενη από οικογένεια νομικών, η ίδια δουλεύει ως νομικός, γράφοντας παράλληλα μουσικές συνθέσεις για ντοκυμαντέρ και θέατρο, αλλά αποφασίζει να εγκαταλείψει τελείως τον νομικό τομέα, για να φύγει στο Παρίσι και να ακολουθήσει το όνειρό της. Εγκαθίσταται στο Παρίσι και γράφεται στην Ecole Normale de Musique de Paris, για να συνεχίσει τις ανώτατες σπουδές στην μουσική και ειδικότερα στην κλασική. Την ίδια χρονιά εκπαιδεύεται και στην Μουσική μέσω Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, για να μπορεί να συνθέτει την μουσική που της ταιριάζει. Έτσι, αναπτύσσει ένα στυλ που συνδυάζει  κλασική και ηλεκτρονική μουσική, το οποίο χρησιμοποιεί στις συνθέσεις της για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκυμαντέρ, θέατρο, video art και οπτικοακουστικές εκθέσεις. Σήμερα η Μαρία Κοτρότσου είναι συνθέτης Ορχηστρικής, Ηλεκτρονικής, Κλασικής και New Age μουσικής.

Παίζουν:
Μαρία Κοτρότσου, πιάνο και συνθεσάιζερ
Δημήτρης Δασκαλοθανάσης,  φλάουτο
Κιάρα Κωνσταντίνου, βιολοντσέλο
Βασίλης Μπράτος, κλαρινέτο και μπάσο κλαρινέτο
Έλλη Πιτυλάκη, βιολί

http://www.mariakotrotsou.com