Η κορυφαία ερμηνεύτρια συντροφιά Μαρία Φαραντούρη με ένα σπουδαίο μουσικό, τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο, μας τιμούν με την συμμετοχή τους στον κύκλο ρεσιτάλ Χειμώνας στον Παρνασσό, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό τη βαθειά τους πίστη και αγάπη στο σύγχρονο ελληνικό δυναμικό της μουσικής τέχνης και θαυμάζοντας παράλληλα την αίθουσα του Παρνασσού τη γοητεία που εκπέμπει η σκηνή αυτή, ελπίζουν σε ένα νέο δημιουργικό ξεκίνημα της υπέροχης και ιστορικής αυτής σάλας.

Στο Α’ μέρος αυτής της συναυλίας θα μας ταξιδέψουν με τα φτερά της μουσικής, της ποίησης, της ελληνικής γλώσσας.

Η διεθνούς κύρους καλλιτέχνης θα κάνει μια αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς της πορείας της.  Θα ακουστούν τραγούδια που άφησαν ανεξίτηλα τα ίχνη τους στο χρόνο σημάδεψαν την κοινή μας μνήμη.

Η Μαρία Φαραντούρη παρούσα πάντα στο μουσικό γίγνεσθαι, δεν σταμάτησε ποτέ να πειραματίζεται και να τολμά , έτσι στο Β’ μέρος αυτής της βραδιάς θα μας συστήσει και θα τραγουδήσει μαζί τους το μουσικό σχήμα CAROUSEL.

Το μουσικό και φωνητικό αυτό σύνολο θα συμπράξει μαζί της σε ένα ρεπερτόριο, με λαϊκά τραγούδια της  νότιας Ιταλίας, μέσα από τις πολυφωνίες και τις μελωδίες της Κορσικής, της Σαρδηνίας της Προβηγκίας φτάνει στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας.

Το εξαμελές πλέον εξαιρετικό αυτό μουσικό σύνολο εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον χειμώνα του 2000 και από τότε έχει μια συνεχή παρουσία στον ελληνικό χώρο.

Το ρεπερτόριο του έχει άξονα τη Βόρειο Μεσόγειο και τους λαούς της, επεκτείνεται όμως και σε κόσμους όπου η μουσική γλώσσα συγγενεύει με αυτά τα ακούσματα.

Το σχήμα αποτελείται από τους:
Μαριαλένα Σπίνουλα  τραγούδι-κρουστά
Φαίνη Νούσια τραγούδι κρουστά
Μάκη Παπαγαβριήλ τραγούδι-κρουστά-κιθάρα-μαντολίνο-ούτι
Γιάννη Γεωργαντέλη ακορντεόν-κιθάρα-κρουστά
Σταύρο Κατηρτζόγλου κιθάρα
Αποστόλη Καλτσά μπάσο.