Η ταινία θα προβληθεί στους υπαίθριους χώρους των εξής μουσείων του ΠΙΟΠ:

του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

του Μουσείου Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη

και του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στο Βόλο

Υπόθεση

Η Νόρμα Ντέσμοντ, ξεχασμένη ντίβα του βωβού κινηματογράφου, ζει στη βίλα της στη Sunset Boulevard του Χόλιγουντ συντροφιά με τις αναμνήσεις της και με την ελπίδα επιστροφής στη μεγάλη οθόνη. Ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο έρχεται σε επαφή η Νόρμα είναι ο μπάτλερ της Μαξ Φον Μάγιερλινγκ, πρώην σκηνοθέτης και σύζυγος της Νόρμα. Κάποια στιγμή συναντά τον Τζο Γουίλις, ένα φιλόδοξο αλλά ξεπεσμένο σεναριογράφο που ψάχνει να βρει την ευκαιρία που θα τον κάνει μεγάλο όνομα.

Ο Τζο, που για καιρό δεν έχει καταφέρει να πουλήσει κανένα του σενάριο, προσπαθεί να ξεφύγει με το αυτοκίνητο από τους πιστωτές του αλλά στην προσπάθεια φυγής του μένει από λάστιχο μπροστά από τη βίλα της Ντέσμοντ. Η Ντέσμοντ φιλοξενεί τον Τζο στη βίλα της ελπίζοντας ότι θα γράψει ένα σενάριο για εκείνη, ενώ, παράλληλα, ο Τζο προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το όνομά της ηθοποιού προκειμένου να ανέβει κοινωνικά καταλήγοντας τελικά να γίνει εραστής της. Στη συνέχεια η Νόρμα ερωτεύεται τον προστατευόμενο της αλλά η ζήλεια της όταν εκείνος γνωρίζει την νεαρή και ταλαντούχα σεναριογράφο Μπέτι Σάφερ την οδηγεί στη ζήλια και τελικά στον φόνο.

Η ταινία προτάθηκε για έντεκα βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για  Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, αποσπώντας τελικά τρία.

Με τους: Γουίλιαμ Χόλντεν, Γκλόρια Σουάνσον, Έριχ φον Στρόχαϊμ