«Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ» έχει γράψει ο Νίκος Καζαντζάκης.

Μια φράση άκρως επίκαιρη η οποία μας παρακίνησε να μιλήσουμε με το δικό μας τρόπο δημιουργώντας μία ιδιαίτερη μουσικοχορευτική παράσταση .

Μία πρωτότυπη παράσταση γεμάτη συγκίνηση στην οποία η Κρήτη και ο Πόντος ανταμώνει χορευτικά και μουσικά δημιουργώντας μία μουσικοχορευτική πανδαισία.

Η κρητική και η ποντιακή λύρα ,τα βήματα των χορών από τους δύο ιστορικούς τόπους, τα τραγούδια και οι εντυπωσιακοί αυτοσχεδιασμοί συνθέτουν ένα θέαμα μοναδικό.

Η χορευτική σύμπραξη Κρητών και Ποντίων γράφει την δική της ιστορία υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η τέχνη του ελληνικού χορού μπορεί να δώσει το δικό της ισχυρό μήνυμα και απάντηση στην σύγχρονη απαισιοδοξία η οποία επικρατεί στους λαούς της γης. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πολιτισμός ενώνει ή οφείλει να ενώνει τους ανθρώπους και τους λαούς.

ΚΡΗΤΗ & ΠΟΝΤΟΣ: Σημαντικά Κεφάλαια της Εθνικής μας ιστορίας

Μεταξύ Κρητών και Ποντίων υπάρχουν πολλά ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία που αποδεικνύουν τις στενές σχέσεις μεταξύ τους.

Χορούς από την Κρήτη θα παρουσιάσει η Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών Γιάννη & Γιώργου Μεγαλακάκη.

Χορούς από τον Πόντο θα παρουσιάσει ο Πολιτιστικός Οργανισμός “Πυρρίχιος Ακαδημία”. Υπεύθυνος διδασκαλίας: Όμηρος Παχατουρίδης.

Μουσικοί παράστασης:

Ανδρέας Γεωργιλάκης, λαούτο – τραγούδι
Μανώλης Φλουρής, κρητική λύρα
Συμεών Γιουσμάς, κιθάρα
Μάριος Μαρνελάκης, μπάσο
Ανέστης Ιωακειμίδης, ποντιακή λύρα – τραγούδι
Χριστόφορος Κοσμίδης, ποντιακός άσκαυλος
Περικλής Κατσώτης, νταούλι
Ανδρέας Κούτσης, λαούτο

Μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια της παράστασης θα διατεθούν στην στήριξη των προσπαθειών της Εθελοντικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Κέντρο Ερευνών ΡΙΖΕΣ του οποίου σκοπός του είναι:
– η πρόνοια ενηλίκων υιοθετημένων ατόμων που αναζητούν τις ρίζες τους και
– η προαγωγή της έννοιας της αναδοχής και της υιοθεσίας ως ιδιαίτερη κοινωνική πρακτική στο χώρο της Παιδικής Προστασίας.


Διαβάστε επίσης:

Φεστιβάλ «Στη σκιά των βράχων» 2017