Η μουσικοθεατρική παράσταση Η Κούκλα που είχε δύο μαμάδες, από την ομάδα Vivido, συνεχίζεται για 3η συνεχόμενη χρονιά στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου 104!

Μία παράσταση με κούκλες, θέατρο, ζωντανή μουσική, τραγούδι και χορό, για παιδιά και για μεγάλους που παραμένουν παιδιά, με θέμα το δίκαιο και την ιδιοκτησία, βασισμένο στον «Κύκλο με την κιμωλία» Μπέρτολτ Μπρεχτ και την «χαμένη κούκλα» του Αλφόνσο Σάστρε.

«…τα πράγματα ανήκουν όχι σ’ όποιον λάχει
μα σ’ όποιον τα γνοιάζεται και χαίρεται που τα ‘χει…»

Σύντομη περιγραφή της ιστορίας μας:

Ένα πλούσιο και κακομαθημένο κορίτσι, η Ροζίτα, πετάει την παλιά κούκλα της στο δρόμο. Εκεί τη βρίσκει και την περιθάλπει η μικρή υπηρέτρια, Πέπα , η οποία με τη βοήθεια του Τσαγκάρη την επισκευάζει και την ξανακάνει σαν καινούργια! Όταν η μαμά της Ροζίτας τη μαλώνει που πετάει τα παιχνίδια της, αυτή ξαναβγαίνει στο δρόμο να τη βρει. Την βρίσκει πλέον στην κατοχή της Πέπα, η οποία όμως την έχει αγαπήσει και αρνείται να την επιστρέψει.

Τι θα γίνει στο τέλος; Ποια είναι η αληθινή μαμά της κούκλας μας;

Στο ρόλο του αφηγητή υπάρχει μια παράξενη Μπαλονού που ξέρει να διασκεδάζει τα παιδιά! Στο ρόλο του υποστηρικτή της Ροζίτας εμφανίζεται ο Πορτιέρης του σπιτιού της, με χαρακτηριστικά από γνώριμες φιγούρες παιδικών ηρώων, ενώ τη λύση δίνει ένας Παλιατζής που παίρνει το ρόλο του σοφού Σολομώντα. Το τέλος είναι απρόσμενο και το μυστήριο λύνεται… με τη βοήθεια του κοινού!

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο πανέμορφο ΘΕΑΤΡΟ 104, η θεατρική εταιρία Λόγω Tέχνης και η ομάδα Vivido σας προσκαλούν από την Κυριακή 18 Οκτώβρη και κάθε Κυριακή στην επιτυχημένη παράσταση «Η κούκλα που είχε δύο μαμάδες» σε σκηνοθεσία Ακίνδυνου Γκίκα.

Ο Ακίνδυνος Γκίκας έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο του θεάτρου, καθώς και τα μέλη του θιάσου έχοντας εργαστεί πάνω στο παιδικό θέατρο και έχοντας συναντήσει τόσο τις δυσκολίες του, όσο και την ευεργετική επίδραση του στους μικρούς μαθητές, δημιούργησαν αυτή την παράσταση με βασικό στόχο να προσφέρουν την πολιτιστική ποιότητα που έχουν ανάγκη τα παιδιά στα πλαίσια της ανάπτυξης της προσωπικότητας τους.

Το έργο είναι γεμάτο από πολύτιμα κοινωνικά και ηθικά νοήματα που σκοπεύουν στην ψυχοπνευματική καλλιέργεια των μικρών μας φίλων.
Μία πολύχρωμη διαδραστική παράσταση, όπου τα παιδιά γίνονται μέρος αυτής, την κατευθύνουν, βοηθούν τους ήρωες να βρούνε λύσεις και φυσικά … μαθαίνουν μουσική!

Με θέμα το δίκαιο και την ιδιοκτησία,  γεμάτη από ανατροπές, εικόνες, ήχους,  ζωντανή μουσική, τραγούδι, φαντασία, αγαπημένους ήρωες, κούκλες, και χορό για παιδιά και για μεγάλους που … παραμένουν παιδιά!

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Ακίνδυνος Γκίκας
Επιμέλεια κίνησης – χορογραφίες: Ζωή Κολλάτου
Πρωτότυπη Μουσική / Διδασκαλία: Χρήστος Δρούζας
Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Κρίκας, Λουκία Μάνδαλη
Κοστούμια: Μαρία Λίναρη
Φωτογραφίες: Δήμητρα Τριανταφύλλου
Παραγωγή: Εταιρία Λόγω Τέχνης

Διανομή κατά σειρά εμφάνισης:
Μπαλονού: Κωνσταντίνα Μatwali Κουτουλάκη
Ροζίτα: Βάσια Λακουμέντα
Πέπα: Νικολάια Τριανταφύλλου
Τσαγκάρης: Δημήτρης «Πάπιας» Σκούρτης
Παλιατζής: Θέμης Αμοιρίδης
Πορτιέρης: Νίκος Κρίκας

Για παιδιά από 3 ετών και άνω

Διάρκεια: 75 λεπτά 


Σελίδα Facebook: https://www.facebook.com/ikouklapoueixeduomamades?fref=ts

Βραβείο Αθηνοράματος (κατηγορία: «15 καλύτερες παιδικές παραστάσεις της χρονιάς»!)

Εορταστικές Κυριακές στο θέατρο 104!


Η ομάδα Vivido, πιστή στο εορταστικό ραντεβού της, διοργανώνει για 2η συνεχόμενη χρονιά τις πλέον αγαπημένες σε όλους «Εορταστικές Κυριακές», αυτή την φορά στο Θέατρο 104!

Απαραίτητη προϋπόθεση απανταχού μικροί μεγάλοι να φοράνε τα γιορτινά τους χαμόγελα και η ομάδα Vivido αναλαμβάνει τα υπόλοιπα!

Έως και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου σας υποδέχεται στο θέατρο 104 για σχεδόν 2ώρες γεμάτες χορό, τραγούδι, παιχνίδι, εκπλήξεις και… δωράκια!

Ελάτε να παίξετε και να γιορτάσετε όλοι μαζί με την Μπαλονού την παραμυθού, τις αξιαγάπητες Λολίτα και Πέπα, τον πολυτάλαντο Τσαγκάρη, τον… «ακούνητο ακίνητο» Πορτιέρη και τον… χορευταρά και δίκαιο Παλιατζή!

Ώρα προσέλευσης 11:30!
Το πρόγραμμα θα ξεκινάει  με την παράσταση «Η κούκλα που είχε δύο μαμάδες» και θα συνεχίζεται ακόμα πιο χαρούμενα!

Αναλυτικότερα:

Στις 20 Δεκέμβρη θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι εμπνευσμένο από την παράσταση, με «το θαλερό»

(https://www.facebook.com/tothalero?__mref=message_bubble

Ενώ στις 27 Δεκέμβρη και 3 Ιανουαρίου την σκυτάλη παίρνει ο Ηλίας Κουμπούνης και η  Φλώρα Κολλιαράκη με ένα δρώμενο γέλιου μέσω αφήγησης παραμυθιού με τίτλο: «Ταξίδι στην Μαγική Γελωτοχώρα»

(https://www.facebook.com/EliasLaughterAcademy/?pnref=lhc)

Για να αποχαιρετίσουμε τον παλιό τον χρόνο με … χαμόγελο και να καλωσορίσουμε τον νέο με πολύ πολύ κέφι!!!!

 Κλείστε την θέση σας τώρα!