Το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Βύρωνα παρουσιάζει στο Θέατρο Βράχων το έργο των Ασημάκη Γιαλιαμά και Κώστα Πρετεντέρη, Η Κόμισσα της Φάμπρικας.

Κωμωδία των Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη, που πρωτοπαίχτηκε το 1966, αλλά έγινε γνωστό από τη μεταφορά του στον κινηματογράφο το 1968. Παρ’ όλα αυτά, είναι ακόμα επίκαιρο με κάποιο πολιτικό και κυρίως κοινωνικό σχολιασμό.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Σε μια μεγάλη αυλή κατοικούν τρία εξαδέλφια που έχουν το ίδιο ονοματεπώνυμο: Χρήστος Δελημάνης. Ο πρώτος είναι αστυφύλακας, ο δεύτερος κομμουνιστής και μόνιμα άνεργος, και ο τρίτος είναι ένας σεσημασμένος ψιλοαπατεώνας. Μια μέρα, ο αστυφύλακας Δελημάνης συλλαμβάνει μια όμορφη κοπέλα, την Έφη, επειδή είχε μπει κρυφά στο σπίτι του εραστή της αδελφής της, για να κλέψει κάποια ερωτικά γράμματα. Η Έφη ξεφουρνίζει ένα σωρό ψέματα ως προς το ποια είναι, αλλά στην πραγματικότητα είναι η κόρη του πρώην Υπουργού Δημόσιας Τάξης, κι έτσι ο τυχερός αστυφύλακας Δελημάνης μετατίθεται στη Γενική Ασφάλεια, γίνεται δεκτός στη Σχολή Υπαστυνόμων και τέλος κερδίζει και την καρδιά της κοπέλας.

Σκηνοθεσία – Μουσική Επιμέλεια: Λίλιαν Δημητρακοπούλου

Παίζουν: Τα μέλη του θεατρικού εργαστηρίου του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Βύρωνα