Από τον σημαντικό εκδοτικό οίκο Palgrave της Νέας Υόρκης κυκλοφόρησε το βιβλίο της συγγραφέως Jae Kyoung Kim για την ιστορία της Διεθνούς Θεατρικής Ολυμπιάδας, το οποίο καταγράφει το χρονικό του σπουδαίου αυτού θεσμού, από την πρώτη διοργάνωσή του. Τονίζεται ιδιαίτερα η καλλιτεχνική και διαπολιτισμική δύναμη της Θεατρικής Ολυμπιάδας, στα πάνω από είκοσι χρόνια της ύπαρξής της. 

Kεντρικός άξονας του βιβλίου είναι, πώς η Θεατρική Ολυμπιάδα έχει εμπλουτίσει την κουλτούρα της κάθε χώρας υποδοχής, την κοινότητα, καθώς και τις εξωτερικές σχέσεις. Κοιτάζοντας τις πολιτικές, κοινωνικές, και πολιτιστικές συνθήκες της χώρας υποδοχής, μελετά πώς το φεστιβάλ επεκτείνει την έννοια του Ολυμπισμού πέρα από την εφαρμογή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκφράζοντας το πνεύμα του Ολυμπισμού και της διαπολιτισμικότητας στην διακριτή πολιτιστική γλώσσα της κάθε χώρας.

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος είναι Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής της Θεατρικής Ολυμπιάδας και μέλη είναι οι Tadashi Suzuki, Robert Wilson, Wole Soyinka, Tony Harrison, Nuria Espert και άλλοι διεθνείς καλλιτέχνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η 7η Θεατρική Ολυμπιάδα πραγματοποιήθηκε στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, από 14 Οκτωβρίου μέχρι 13 Νοεμβρίου 2016.

Βιογραφικό


Η Jae Kyoung Kim ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στο θέατρο στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας το 2012. Είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Chung-Ang, στη Σεούλ. Δίδαξε επίσης μαθήματα στο Πανεπιστήμιο της Κορέας και στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Κορέας. Το ερευνητικό της πεδίο εστιάζει κυρίως στα διεθνή φεστιβάλ θεάτρου, στο διαπολιτισμικό θέατρο, στο Ανατολικο- Ασιατικό θέατρο και στην πολιτιστική πολιτική της κυβέρνησης της Κορέας. Το βιβλίο της «Διεθνής Θεατρική Ολυμπιάδα: Η καλλιτεχνική και διαπολιτισμική δύναμη του Ολυμπισμού» και η μετάφραση της στα Κορεατικά της «Επιστροφής του Διονύσου: Η μέθοδος του Θεόδωρου Τερζόπουλου», έχουν δημοσιευθεί πρόσφατα.

–> Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο εδώ


Ε.Μ.