Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία του  Ίσραελ Άρθουρ Χόροβιτς, «Η γραμμή» σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουξέ από το Σάββατο 8 έως το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.

Πέντε αντιήρωες στέκονται σε μια ουρά, πίσω από μία γραμμή,  και ξεχνούν τι περιμένουν. Ο καθένας με τα μέσα που διαθέτει παλεύει να περάσει πρώτος. Σύγκρουση, ανταγωνισμός, διεκδίκηση. Όλοι θέλουν να βρεθούν πρώτοι και θα κάνουν τα πάντα για να τα καταφέρουν αποκαλύπτοντας και ανακαλύπτοντας τη ματαιότητα αυτής της πρωτιάς…

Πρόκειται για το πιο γνωστό θεατρικό έργο του πολυβραβευμένου και πολυ-παιγμένου Αμερικανού συγγραφέα Ίσραελ Άρθουρ Χόροβιτς, που γράφτηκε το 1967, αλλά παραμένει ακόμη και σήμερα επίκαιρο. Με πυκνή και διεισδυτική γραφή, συνδυάζει τη σκληρότητα με τρυφερότητα και έναν ιδιότυπο ρεαλισμό που αποδίδεται με καυτό μαύρο χιούμορ, μεγεθύνοντας την πραγματικότητα σε όλες τις εκφάνσεις της.

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ΙΜΚ το Μάρτιο 2012.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία : ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΞΕΣ

Μετάφραση : ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ

Κοστούμια : ΑΝΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑΝΑΚΗ

Χορογραφίες, επιμέλεια κίνησης: ΒΑΣΙΑ AΓΓΕΛΙΔΟΥ     

Φωτισμοί : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μουσική επιμέλεια χορογραφιών: ΒΑΣΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ

Φωτογραφίες: ΡΟΥΛΑ ΜΟΝΙΑΚΗ

Βοηθός σκηνοθέτη: ΙΡΙΔΑ ΤΣΙΜΠΡΗ

Δημόσιες σχέσεις: ΑΝΤΖΥ ΝΟΜΙΚΟΥ

Οργάνωση παραγωγής: ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΝΤΖΗΣ-ΑΡΗΣ ΓΟΥΤΟΣ

Διεύθυνση παραγωγής: ΛΗΔΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Παραγωγή: 20LINE11

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):

Γιώργος Σουξές, Αντώνης Χαντζής, Νίκη Λειβαδάρη, Λεονάρντο Σφοντούρης, Βασίλης Χρηστίδης

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00.

Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.

Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.