Ο 105,5 Στο Κόκκινο παρουσιάζει τον Μίκη Θεοδωράκη του 2014 με τη φωνή της Φωτεινής Δάρρα, σε πρώτη παρουσίαση των δύο εμβληματικών έργων “Επιβάτης” και “Ραντάρ“, με τη λαϊκή ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” και τον Όθωνα Μεταξά.

Ο Μίκης Θεοδωράκης στα 88 του χρόνια δημιουργεί ξανά δύο δίσκους που φέρουν την υπογραφή του από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο λόγος για το remake του “Επιβάτη” και του “Ραντάρ”. Ο Μίκης Θεοδωράκης επέλεξε από τη νέα γενιά τη Φωτεινή  Δάρρα για τη νέα του αυτή δημιουργία. Ενορχήστρωσε ο ίδιος και διηύθυνε την ορχήστρα του δημιουργώντας ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα σε μια ροκ- σύγχρονη αλλά πάντα κλασικά “θεοδωρακική” εκδοχή. Ο ίδιος στο σημείωμα των δύο δίσκων αναφέρει: «Επέλεξα την Φωτεινή Δάρρα ως βασική ερμηνεύτρια της νέας μου προσπάθειας. Κι αυτό γιατί εδώ και καιρό που την παρακολουθώ, είχα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν της δόθηκε η ευκαιρία να μας δείξει τον αληθινό μουσικό της εαυτό. Της το είπα και δέχθηκε να προσπαθήσουμε μαζί, ώστε με όχημα τον «Επιβάτη» να μας αποκαλύψει την κρυφή αλήθεια του εαυτού της. Μετά από πολλές πρόβες νομίζω ότι πετύχαμε την ιδεώδη ερμηνεία τόσο της μουσικής όσο -προ παντός- της εκρηκτικής ποίησης του Τριπολίτη».

Η Φωτεινή Δάρρα μαζί με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», την ορχήστρα που ίδρυσε ο ίδιος ο συνθέτης, παρουσιάζει την Τρίτη 20 Μαΐου για πρώτη φορά τους δίσκους “Ο επιβάτης” και το “Ραντάρ” που 34 χρόνια μετά την πρώτη έκδοσή τους, μιλούν για την Ελλάδα του χθες και του σήμερα παραμένοντας διαχρονικά και επίκαιρα.

Εκτός από τον “Επιβάτη” και το “Ραντάρ” θα ακουστούν τραγούδια από το συνολικό έργο του συνθέτη.