Οι σπουδαστές, με την καθοδήγηση των καθηγητών και των πιανιστών της Σχολής, θα παρουσιάσουν δικές τους δημιουργίες, καθώς και αποσπάσματα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου που διδάσκονται στη Σχολή υπό την καθοδήγηση του διευθυντή Γιάννη Ντοντσάκη.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τους χορευτές τού αύριο και να έρθει σε άμεση επαφή με τη νεανική δημιουργία.

Λίγα λόγια για την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της ΕΛΣ

Τον Νοέμβριο του 1995 η Σχολή ξεκίνησε αρχικά ως studio μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρέχοντας στους σπουδαστές δωρεάν μετεκπαίδευση στην τέχνη του χορού. Στόχος της ήταν να προετοιμάσει νέους χορευτές για το συγκρότημα μπαλέτου της ΕΛΣ. Από το 2004 η Σχολή λειτουργεί ως ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα εποπτευόμενο από το ΥΠΠΟΤ με τριετή φοίτηση και παρέχει στους αποφοίτους πτυχίο χορευτή ή δίπλωμα καθηγητή χορού.

Αποστολή της Σχολής είναι η παροχή άρτιας εκπαίδευσης και κατάρτισης σε εξαιρετικά προικισμένα άτομα, προκειμένου να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά στην τέχνη του χορού.

“Είναι σημαντικό να γνωρίσει κανείς γιατί επιλέγει τη σιωπηλή αυτή γλώσσα έκφρασης. Να γνωρίσει ότι ανακαλύπτει τον άνθρωπο μέσα από το σώμα του, σπουδάζοντας τη μοναδικότητά του. Ότι αποφασίζει να ακολουθήσει τη μοναχική αλλά χρυσή αυτή πορεία της σκηνής, ταξιδεύοντας σε πτυχές του εαυτού του άγνωστες για την καθημερινότητά του! Όμορφες, θείες, μαγικές… Μην ξεχνάς να είσαι μαθητής!” – Γιάννης Ντοντσάκης, Διευθυντής Σχολής Χορού ΕΛΣ


Φωτογραφία: ©Βασίλης Μακρής