Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Αμυμώνη», παρουσιάζουν από την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 την Εικαστική Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης «Η εικόνα της ψυχής…μένει για πάντα!».

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι εξής:

Θωμοπούλου Αντωνία, Θωμοπούλου Μαρία, Καραμιχάλη Νίκη, Μητάς Χρήστος και Νικολέλης Στέφανος.

 

Η έκθεση «Η εικόνα της ψυχής…μένει για πάντα» περιλαμβάνει Ζωγραφική και Μεικτή Τεχνική παρουσιάζοντας αντιπροσωπευτικά έργα των δημιουργών που συμμετέχουν.

Κοινή αφετηρία τους η τέχνη και τελικός προορισμός ένας κοινός τόπος συνάντησης για όλους, εκεί που η ενεργή συμμέτοχή, στο σύγχρονο πολιτισμό μας γίνεται, μέσω της τέχνης, φορέας πολιτιστικής ανταλλαγής και ανθρώπινης επικοινωνίας.

Η έκθεση προβάλει το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς. Την υποχρέωσή μας απέναντι στην κοινωνία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο. Μέσα από εικαστικά έργα που χαρακτηρίζονται από ποικιλομορφία αισθητικών αναζητήσεων, οι καλλιτέχνες αναρωτιούνται για το αν ο άνθρωπος μπορεί ακόμα και σήμερα να ονειρεύεται, να ελπίζει, να ερωτεύεται, να αγωνίζεται, να βοηθά, να σκέφτεται, να δημιουργεί και πάνω από όλα να είναι ακόμα άνθρωπος…

Συνομιλώντας με τη συναισθηματική βαρύτητα του συγκεκριμένου “Τόπου και Χρόνου”, και ευαισθητοποιημένοι από τις δυσμενείς συγκυρίες της εποχής, αποφασίσαμε να διαθέσουμε τα έσοδα της έκθεσης στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Αμυμώνη».

Επιμέλεια έκθεσης: Πασχαλίδου Μαρία