Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, η Αρετή Κετιμέ ήταν το παιδί-θαύμα που έπαιζε σαντούρι και τραγουδούσε

εντυπωσιάζοντας όχι μόνο με το ταλέντο της αλλά και με τη σοβαρή ερμηνευτική της προσέγγιση σ’ αυτό που γενικά καθορίζουμε ως «παράδοση». Μια μουσικός με βαθιά γνώση και ξεχωριστή αγάπη γι’ αυτό που κάνει.

Η Dilek Koc έγινε περισσότερο γνωστή από το δημοφιλές σάουντρακ της «Πολίτικης κουζίνας» – όμως πίσω της έχει ένα βιογραφικό που αποκαλύπτει τις εξαιρετικές μουσικές της σπουδές και γνώσεις και, φυσικά, η παρουσία της δείχνει την ξεχωριστή της ποιότητα σαν τραγουδίστρια.

Η Αρετή και η Dilek θα εμφανιστούν από την Παρασκευή 22/10 έως και Πέμπτη 28/10 στο Half Note Jazz Club.

Οι δύο τους έχουν μια πορεία που συγκλίνει σε κοινά πολιτισμικά αναφορικά σημεία και έχουν σχεδόν παράλληλη εξέλιξη. Στα τέλη των nineties ήταν που η Dilek Koc ήρθε από την Αττάλεια και εγκαταστάθηκε στην Θεσσαλονίκη, αποφασισμένη να εμβαθύνει στην βυζαντινή μουσική παράδοση και την ίδια εποχή η Αρετή Κετιμέ, μαθήτρια του μεγάλου Αριστείδη Μόσχου στο σαντούρι άρχισε να εμφανίζεται.

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα έρχονται φυσικά και οι δυο γυναίκες βρίσκονται στη σκηνή εκφράζοντας την ομορφιά της Μικράς Ασίας, της Πόλης, του Πόντου, της Μεσογείου, των Βαλκανίων. Τόσο απλά… 

Αρετή Κετιμέ: τραγούδι, σαντούρι
Dilek Koc: τραγούδι, κρουστά
Σταύρος Παζαρέντζης: κλαρίνο, φλογέρες, ζουρνά
Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου: κρουστά
Μιχάλης Κουμπιός: καλλιτεχνική επιμέλεια παραγωγής
Μάκης Ρουσομάνης: επιλογές τραγουδιών