Η Dilek Koç (Ντιλέκ Κοτς), η χαρισματική Τουρκάλα ερμηνεύτρια που ζει στη Θεσσαλονίκη, εμφανίζεται την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 στο Ξέφωτο με νέο δίσκο υπό τον τίτλο «Souvenir de Salonique».

Γνωστή από τις συνεργασίες της με ονόματα όπως η Ευανθία Ρεμπούτσικα, η Γλυκερία, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και ο Γιώργος Καζαντζής, η Dilek Koç ερμηνεύει λαϊκά και έντεχνα τραγούδια των δύο λαών σε μια μοναδική βραδιά την Πέμπτη 11 Ιουνίου.

Μαζί με το συγκρότημά της θα μας ταξιδέψουν στα μουσικά αρώματα της Ανατολής, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στα λιμάνια της Mαύρης Θάλασσας, στους οντάδες της Καππαδοκίας, μέσα από ένα μουσικό πρόγραμμα που έχει να κάνει με την κοινή μουσική παράδοση των δύο χωρών.

Επιπλέον, η Dilek Koç θα ερμηνεύσει τα τραγούδια από τον ολοκαίνουργιο δίσκο της «Souvenir de Salonique», στο οποίο συμμετέχει η Γλυκερία και η Πέλα Νικολαίδου. Πρόκειται για ένα cd με αγαπημένα ελληνικά και τούρκικα κομμάτια που κυκλοφορεί από την Sony Music Turkey σε Ελλάδα (διανομή από General Music), Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Κύπρο, Τουρκία κ.α. 

Η Dilek Koç έγινε ευρύτερα γνωστή στο ελληνικό κοινό από τη συνεργασία της με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την ερμηνεία της στο soundtrack της ταινίας «Πολίτικη Κουζίνα». Συνεργάστηκε δισκογραφικά, σε συναυλίες  και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις με σημαντικά ονόματα του χώρου της παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής, όπως οι:  Ευανθία Ρεμπούτσικα, Γλυκερία, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος,  Γιώργος Καζαντζής κ.α.

Παίζουν οι μουσικοί: Δημήτρης Παναγούλιας (κρουστά), Δημήτρης Σίντος (λαούτο), Μάκης Μπακλατζής (βιολί), Θανάσης Κουλεντιανός (κανόνι)