Το Μουσικό Προαύλιο στο Badminton φιλοξενεί μία από τις πιο σπουδαίες μορφές της σύγχρονης βραζιλιάνικης μουσικής -και πολύ αγαπημένη του ελληνικού κοινού-, την Barbara Mendes, από

τη Δευτέρα 21 Ιουνίου και για έξι ακόμα εμφανίσεις, μέχρι και τις 26 Ιουνίου.

Η Barbara Mendes κινούμενη μουσικά από τη σύγχρονη musica popular brasileira και την bossa nova έως την Dance electronica, με πάθος, έντονη εκφραστικότητα και εξαιρετική ερμηνεία, είναι σήμερα μία από τις σπουδαίες τραγουδίστριες της σύγχρονης βραζιλιάνικης μουσικής.

Όλα αυτά τα χρόνια έχτισε το καλλιτεχνικό της image με απλά και σταθερά βήματα, πιάνοντας μια ευρεία εκφραστική γκάμα που ξεκινάει από την urban μουσική της πατρίδας της, πάει στην καθαρή τζαζ νοοτροπία της Νέας Υόρκης και έρχεται στην πολυμορφική Ευρώπη.

To πρώτο live άλμπουμ της είναι ηχογραφημένο στο Half Note Jazz Club και μέσα από τις εμφανίσεις και τις συνεργασίες της η Barbara Mendes επεκτείνει την τέχνη της σε περιοχές που ξεκινούν από τη σύγχρονη musica popular brasileira και φθάνουν ως την dance electronica – έχοντας σα μόνιμη βάση της την τζαζ. Και πάνω απ’ όλα, φωνή που βγάζει πολύ συναίσθημα και μια παρουσία σταθερά hot…!