Πέρα από του να είναι μια σπουδαία τραγουδίστρια της σύγχρονης βραζιλιάνικης μουσικής, η Barbara Mendes είναι και μια καλλιτέχνις που έχει ξεχωρίσει στη χώρα μας χάρη στις επανειλημμένες εμφανίσεις της στο Half Note Jazz Club και δίνοντας πάντα στις παραστάσεις της την πραγματική φλόγα και ψυχή της βραζιλιάνικης μουσικής.

Η Barbara Mendes – κόρη της τραγουδίστριας Marisa Rossi – μεγάλωσε στο Ρίο ακούγοντας όλα τα μεγάλα αστέρια της bossa nova και της musica popular brasileira και συνεπώς ο καλλιτεχνικός της δρόμος ήταν από νωρίς προδιαγεγραμμένος. Αν και σπούδασε νομικά, η δύναμη της μουσικής ήταν που οδήγησε τη νεαρή Barbara στη Νέα Υόρκη και στη γνωριμία της με την τζαζ, τα μπλουζ, τη σόουλ και άλλα που βρήκε τρόπο να τα περάσει στις δικές της μουσικές ρίζες.

Η γνωριμία με τον διάσημο συνθέτη και παραγωγό Eumir Deodato της άνοιξε ακόμα περισσότερο τον μουσικό δρόμο της και αυτός ήταν που την έφερε στην Ευρώπη και στην Ελλάδα στα τέλη των ‘90’s. Εδώ, στο Half Note Jazz Club, η Barbara Mendes ηχογράφησε και το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ («Live in Greece») ενώ η επόμενη δεκαετία ήταν πλούσια καλλιτεχνικά, με πολλές και διαφορετικές διεθνείς μουσικές εμπειρίες και ξεχωριστά άλμπουμ όπως το «Prada na depois» και συμμετοχές σε σάουντρακ ταινιών. Μέσα από όλα αυτά όμως η Barbara Mendes παραμένει μια αυθεντική βραζιλιάνικη φωνή, γεμάτη φλόγα και πάθος.

Μια πραγματική βραζιλιάνικη φλόγα, η Barbara Mendes και το εκπληκτικό κουαρτέτο της, έρχεται για μια ακόμα φορά στο Half Note Jazz Club, για να γεμίσει με τη φωνή και τα τραγούδια της τις νύχτες της Αθήνας. Μεγάλες στιγμές της σύγχρονης βραζιλιάνικης  musica  popular με την Barbara Mendes.

BARBARA MENDES – Vocals
MISHA PIATIGORSKY – Piano
SERGIO BRANDÃO – Bass
PORTINHO – Drums/Percussion