Το Gazarte κλείνει τη φετινή σεζόν με δύο μοναδικές συναυλίες στις 27 και 28 Απριλίου, με την Angelique Kidjo, την Africa’s premier Diva, τίτλο που της απέδωσε το Time magazine. Η Angelique Kidjo είναι πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNICEF, κάτοχος Grammy, και φυσικά πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αφρικανικες φωνές των ημερών μας.

Πολλοί την χαρακτηρίζουν ως την Miriam Makeba των ημερών μας. Η Kidjo βραβευμένη ως η γυναίκα της χρονιάς για το 2009 απ\’ το New York women foundation και απολαμβάνοντας την τεράστια παγκόσμια επιτυχία του Djin-Djin δίσκου σταθμός στη σύγχρονη μουσική ιστορία δεν επαναπαύεται και πορεύεται σεμνά στην μουσική της διαδρομή δηλώνοντας Η μουσική θεραπεύει, ενώνει, γκρεμίζει όλα τα διαχωριστικά τείχη. Απαλύνει την απόγνωση. Καταστέλλει πολέμους. Όταν ακούς μουσική, το μυαλό ακολουθεί την ψυχή σου. Εγώ δεν φοβάμαι καμία μουσική που είναι διαφορετική από τη δική μου, γιατί κατά βάθος όλοι την ίδια γλώσσα μιλάμε.

Η πολυβραβευμένη Αφρικανή Diva συνεχίζει να μας εκπλήσσει με το νέο της Album «Oyo». Μετά την εξαιρετική συνεργασία που απολαύσαμε στο «djin-djin» με τους Carlos Santana, Alicia Keys, Branford Marsalis, Joss Stone,Peter Gabriel και Amadοu & Mariam Διαπιστώσαμε ότι η μουσική της Angelique Kidjo δεν έχει σύνορα, αφού τα πολυφωνικά αποτελέσματα της σύμπραξης της με τους παραπάνω καλλιτέχνες, βουτάνε σε afro-funk reggae, salsa ρυθμούς και αναδύονται μέσα από την μελωδία της soul, της rock, της gospel και της jazz.

Η διασκευή του Gimmy Shelter των Rolling Stone, παρέα με την Joss Stone και το Pearls της Sade μοιάζουν σαν μια κραυγή απόγνωσης για την ευαισθητοποίηση για τα παιδία του Τρίτου κόσμου.