Η κεραμίστρια Αγγελική Παπαδοπούλου προσκαλεσμένη από την έδρα Κεραμικής του Πανεπιστήμιου του Κhon Kaen, της Ταϊλάνδης, συμμετείχε στο ΒΚΚ 4 Ιnternational Ceramic art project από τις 8 έως τις 15 Νοέμβρη με θέμα «Σύγχρονα κεραμικά φωτιστικά έργα».

Ο Καθηγητής της Σχολής κ. Smith Takroodkaew υπεύθυνος της διοργάνωσης αυτού του Πολιτιστικού γεγονότος δηλώνει πως στόχος του Πανεπιστημίου είναι να φέρει σε επαφή Καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε παρουσιάσεις της προσωπικής έρευνας και έργου των συμμετεχόντων, επίδειξη τεχνικών και δημιουργία έργων εμπνευσμένα από το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, ψήσιμο έργων με τεχνική Raku. Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση σε εκθεσιακό χώρο της πόλης του Khon Kaen.

Λόγω του θανάτου του Βασιλιά Bhumibol Adulyadej της Ταϊλάνδης το γεγονός και η έκθεση ήταν αφιερωμένα στην μνήμη του.

Η ίδια αναφέρει ότι έζησε και μοιράστηκε με Ταϊλανδούς καθηγητές και μαθητές καθώς και άλλους κεραμίστες προσκαλεσμένους από όλο τον κόσμο μια μοναδική Κεραμική εμπειρία, μια εμπειρία σπουδαίας φιλοξενίας και εισαγωγής στον Ταιλανδέζικo πολιτισμό.

Τα έργα που δημιούργησε στην διάρκεια της καλλιτεχνικής αυτής συνάντησης θα παραμείνουν στην συλλογή του Πανεπιστημίου. Είναι εμπνευσμένα από την παράδοση του μεταξιού στην Ταϊλάνδη και έχουν τίτλο «Μεταξωτοί άνθρωποι».