Το βιβλίο «Η αδελφότητα της Ιεράς Σινδόνης», της Χούλια Ναβάρρο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.


Μια πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό του Τορίνου, όπου βρίσκεται η Ιερά Σινδόνη, και ένας νεκρός άντρας με κομμένη γλώσσα θα αποτελέσουν το έναυσμα για μια χωρίς προηγούμενο αστυνομική έρευνα του Τμήματος Τέχνης με επικεφαλής τον επιθεωρητή Μάρκο Βαλόνι. Με τη συνδρομή της διορατικής ιστορικού Σοφία Γκαλόνι και μιας δραστήριας δημοσιογράφου, η ομάδα του Βαλόνι καλείται να λύσει ένα αίνιγμα του οποίου η απαρχή ανάγεται στους Ναΐτες και οι προεκτάσεις του φτάνουν ως τις μέρες μας. Συνδετικός κρίκος φαίνεται να είναι μια ελίτ μορφωμένων, εκλεπτυσμένων και πανίσχυρων ανθρώπων του χρήματος.
Η ομάδα έρευνας πρέπει να βρει το νήμα που συνδέει τα παράδοξα που συμβαίνουν στον καθεδρικό ναό με την Ιερά Σινδόνη και τις περιπέτειές της στο διάβα των αιώνων, από τα χρόνια του Ιησού Χριστού ως τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, τη νέα Τουρκία, τη Γαλλία του Φίλιππου του Ωραίου, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Σκοτία… Η αναζήτηση της αλήθειας θα τους οδηγήσει από το Τορίνο στη Ρώμη, κι από κει στο Παρίσι, το Λονδίνο, το Βερολίνο, κι από κει στην Τουρκία και την Αμερική.
Συνδυάζοντας ιστορία και φαντασία, το πρώτο μυθιστόρημα της Χούλια Ναβάρρο, το βιβλίο που εκθρόνισε τον «Κώδικα ντα Βίντσι» από την πρώτη θέση των πωλήσεων στην Ισπανία, αφήνει ξέπνοο τον αναγνώστη, ανοίγοντας τις πύλες σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι στο παρελθόν. Το βιβλίο θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο από την μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής στην Ισπανία (Filmax).

Η Χούλια Ναβάρρο γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1953. Είναι επιτυχημένη δημοσιογράφος και συγγραφέας πολιτικών βιβλίων. «Η αδελφότητα της Ιεράς Σινδόνης» το πρώτο της μυθιστόρημα, πρωτοκυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2004, σημείωσε τεράστια επιτυχία, μεταφράζεται σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες ενώ ετοιμάζεται η κινηματογραφική της μεταφορά.


Διαβάστε επίσης: «Η Αδελφότητα της Ιεράς Σινδόνης» ταξιδεύει στο νησί των Ιπποτών