Η Φωτογραφική Ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 παρουσιάζει τη νέα της έκθεση με τίτλο Γυναίκα, η οποία περιλαμβάνει Φωτογραφία, video art, προβολή ταινιών, performance και συζήτηση.

33 φωτογραφίες, 33 διαφορετικές γυναίκες που  συμβολίζουν άπειρες άλλες γυναίκες κι άνδρες – τουλάχιστον στο βασικό πυρήνα τους: αυτό της ανθρωπιάς! Χαμόγελα, άγχη, φόβος, πάθος, ερωτισμός, αναζήτηση, χαρά, χορός, μητρότητα….

Εκθέτουν οι φωτογράφοι:

Βαγγέλης Κρασούλης, Μαργαρίτα Στεφοπούλου, Πέτρος Παπαπέτρος, Στράτος Σκοτεινιάδης, Ανδρέας Κατσικούδης, Θεανώ Μανουδάκη, Βαγγέλης Παπαχαραλάμπους, Αθηνά Γκούμα

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ.,, στο πλαίσιο των οποίων θα πραγματοποιηθεί περφόρμανς από τους ηθοποιούς: Μαριλίζα Χρονέα, Δόμνα Ζαφειροπούλου και Γεωργία Κούρτη. Θα ακολουθήσει πάρτι – μουσική επιμέλεια:  ΣΥΝΑΨΙΣ.

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου θα γίνει προβολή ταινιών μικρού μήκους και video art (7 – 10 μ.μ.). Συμμετέχουν με έργα τους: Κατερίνα Φανουράκη, Α.Κ. , Έλλη Ντούτση. Θα προβληθούν σπάνιες ταινίες μ.μ. (επιμέλεια ΣΥΝΑΨΙΣ)

Και τέλος, την Κυριακή 1 Μαρτίου θα γίνει παρουσίαση γυναικών φωτογράφων που επηρέασαν την τέχνη από τη Μαργαρίτα Στεφοπούλου  (7:00 – 7:30 μ.μ.) και παρουσίαση της γνωστής φωτογράφου Μάρως Κουρή. Συζήτηση μαζί της για τη Φωτογραφία, τη Γυναίκα και το επάγγελμα του Φωτορεπόρτερ (7:30 μ.μ.)

Βιογραφικά

Η Φωτογραφική Ομάδα Διάφραγμα 26 έχει έδρα την Αθήνα. Αποτελείται από ερασιτέχνες κι επαγγελματίες φωτογράφους που οργανώνουν εκθέσεις, φεστιβάλ κι άλλες εκδηλώσεις. Μέσα από τη σταθερή της παρουσία και τις συνεργασίες της προσπαθεί να παρεμβαίνει μέσα από την αγαπημένη της τέχνη και να αρθρώνει το δικό της λόγο – για τη φωτογραφία, την τέχνη, τη ζωή.
Οι δυο τελευταίες της εκδηλώσεις είχαν ως θέμα: την ΑΝΤΟΧΗ και την ΟΜΟΡΦΙΑ.

Η Μάρω Κουρή: η ταλαντούχα και βραβευμένη με το διεθνές βραβείο SCOOP φωτογράφος θα  προβάλλει εικόνες από τις δημοσιογραφικές της αποστολές σε όλο τον κόσμο κατά τα τελευταία 20 χρόνια και θα συζητήσει μαζί μας τις πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες που συνοδεύουν καθεμιά από αυτές.

Η Κατερίνα Φανουράκη είναι γεννημένη στην Αθήνα και είναι εικαστικός και περφόρμερ. Αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα “Fine Art and Technology” της ΑΚΤΟ σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου. Εχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Ισπανία, Τσεχία, Αγγλία και Η.Π.Α. Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην επιμέλεια έργων τέχνης, στην Ιστορία Τέχνης και στην performance art. Φοιτεί με υποτροφία στο MA για art management του πανεπιστημίου Queen’s στο Μπέλφαστ για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

Μαριλίζα Χρονέα – ηθοποιός. Συνεργάζεται με θεατρικές ομάδες και θέατρα στην Αθήνα σε παραστάσεις για ενηλίκους και παιδιά. Ασχολείται με το σωματικό θέατρο, το αυτοσχεδιαστικό -διαδραστικό θέατρο Playback, την performance με εικαστικά και μουσικά στοιχεία, το contact, το butoh. Συντονίζει διαδραστικά δρώμενα και θεματικά θεατρικά παιχνίδια.

Δόμνα Ζαφειροπούλου – ηθοποιός. Ασχολείται με το θέατρο και τον κινηματογράφο. Είναι μέλος της θεατρικής ομάδας για παιδιά «μαγικές σβούρες». Αγαπάει τον Σεφέρη, τον Πήτερ Γκριναγουέϊ, την μανταρινάδα από τη Χίο και να χαζεύει τον κόσμο που περνάει.

Γεωργία Κούρτη – ηθοποιός και φοιτήτρια της φιλοσοφικής. Τον ελεύθερο χρόνο της παίζει μουσική και γράφει μικρές ιστορίες. Έχει εργαστεί στο θέατρο και στην τηλεόραση. Συνεργάστηκε με τις μαγικές σβούρες στο θέατρο για παιδιά και είναι μέλος της ομάδας casus belli που ασχολείται με το πολιτικό θέατρο.


Ευχαριστίες στο Cinemarian, τον χώρο προβολών για ανεξάρτητες ταινίες, για τη φιλοξενία του!

Επιμέλεια έκθεσης: Ανδρέας Κατσικούδης