Το Gagarin 205 Live Music Space υποδέχεται ένα από τα πιο ριζοσπαστικά και πρωτοπόρα σχήματα του σύγχρονου Hip Hop. Οι Guru’s Jazzmatazz featuring Solar and the 7 Grand Players θα βρίσκονται στην Αθήνα το Σάββατο 15 Νοεμβρίου για ένα μοναδικό show.

Ο Αμερικάνος Guru είναι μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες του Hip Hop εδώ και είκοσι χρόνια. Ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης του συγκεκριμένου ιδιώματος που συνδύασε το Hip Hop με τη Jazz όταν παρουσίασε, το 1993, το πρώτο album της σειράς Jazzmatazz, η οποία απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και αριθμεί τρεις ακόμα συνέχειες, με πιο πρόσφατη την περσινή κυκλοφορία του Jazzmatazz, Vol 4: The Hip Hop Jazz Messenger – Back To The Future.

Ανέκαθεν καινοτόμος, τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να συνεργαστεί με τον χαρισματικότερο νέο παραγωγό της Νεοϋρκέζικης Hip Hop σκηνής, τον Solar, και μαζί δημιούργησαν την επιτυχημένη εταιρεία 7 Grand Records.

Με τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες Guru’s Jazzmatazz: The Timebomb και Jazzmatazz, Vol 4: The Hip Hop Messenger η σειρά απέκτησε ένα καινούργιο κοινό, αφού ο Solar, με τις πρωτότυπες ιδέες και την αστείρευτη έμπνευσή του, της έδωσε μια νέα πνοή!

Επί σκηνής, το live σχήμα του Jazzmatazz, σε παραγωγή και καλλιτεχνική διεύθυνση του Solar, απαρτίζεται από πέντε άτομα. Ο Guru και ο Solar αναλαμβάνουν τα φωνητικά, συνοδευόμενοι από τους 7 Grand Players, οι οποίοι αποτελούνται από τον θρύλο του mixtape DJ Doo Wop, έναν εξαιρετικό τρομπετίστα και έναν πολύ ταλαντούχο πολυ-οργανίστα.