Από τις 8 έως τις 15 Μαρτίου το Ατενέουμ, σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζουν για 35η χρονιά στην Αθήνα το Grand Prix Μαρία Κάλλας, με τη συμμετοχή 52 νέων λυρικών τραγουδιστών.

Ο διεθνής διαγωνισμός, που είναι αφιερωμένος στη Μεγάλη Τέχνη της Όπερας, στη μεγάλη τέχνη της ανθρώπινης φωνής, θα αναδείξει πενήντα δυο νέους λυρικούς τραγουδιστές από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων τέσσερις Έλληνες, για το φετινό διαγωνισμό Grand Prix Μαρία Κάλλας 2009 για Όπερα, Ορατόριο-Λιντ, που διοργανώνεται, υπό την Αιγίδα του ΥΠΠΟ, στο πλαίσιο της Ομοσπονδίας Διεθνών Μουσικών Διαγωνισμών της Ουνέσκο.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί διαδοχικά σε τρεις κύκλους, ξεκινώντας από τον πρώτο το τριήμερο 8 με 10, στη συνέχεια με τον δεύτερο την Πέμπτη 12  και τη Παρασκευή 13 Μαρτίου, και φτάνοντας στον τρίτο και τελευταίο κύκλο την Κυριακή 15 Μαρτίου, με τον τελικό και την απονομή των βραβείων.

Τους φιναλίστες, που θα διεκδικήσουν το ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΒΕΙΟ θα συνοδεύσει  η Φιλαρμονική  Ορχήστρα  του  Ιασίου  Ρουμανίας, υπό  την  διεύθυνση του Αρχιμουσικού Gheorghe Costin (Γκέοργκ Κοστίν).