Γουλιώτη και Αλευράς, τα βραβεία Θέατρου

Η Στεφανία Γουλιώτη και ο Θανάσης Αλευράς απέκτησαν τα βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν», για τις ερμηνείες τους στην «Ηλέκτρα» και τον «Ήρωα» αντίστοιχα, με την ανακοίνωση του θανάτου του Ζυλ Ντασέν όμως να επισκιάζει την τελετή.

Για την ερμηνεία της ως Ηλέκτρα στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Πήτερ Στάιν, η Στεφανία Γουλιώτη κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη», που απονέμεται για δεύτερη χρονιά.

Η καρφίτσα της Μελίνας πέρασε στα χέρια της Στεφανία Γουλιώτη από την Εύη Σαουλίδου, η οποία είχε κατακτήσει πέρσι το βραβείο.

Το ανδρικό βραβείο απονεμήθηκε στον Θανάση Αλευρά για την ερμηνεία του στους «Ήρωες» της Ελένης Γκασούκα σε σκηνοθεσία της ίδιας.

Στην τελετή ομιλία έδωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Κώστας Γεωργουσόπουλος, ενώ οι Αργύρης Ξάφης και Κώστας Γάκης, που επιμελήθηκαν την εκδήλωση, ανέβηκαν στη σκηνή για να ραπάρουν με το «Πες μου μια λέξη», ενώ ακουγόταν η φωνή του Δημήτρη Χορν.

Στην οθόνη προβλήθηκε επίσης ένα μικρό βίντεο με τη Μελίνα Μερκούρη να εξομολογείται επιθυμίες της, ενώ η τελετή επισκιάστηκε από την ανακοίνωση της Μανουέλας Παυλίδου για τον θάνατο του Ζυλ Ντασέν.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ