Gottfried Schat- Πέρα απ’ τα γονίδια: παρουσίαση στη Πινακοθήκη Γρηγοριάδου

Στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη θα γίνει την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου παρουσίαση του βιβλίου Πέρα απ’ τα γονίδια, του Gottfried Schat.

Στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη θα γίνει την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου παρουσίαση του βιβλίου Πέρα απ’ τα γονίδια, του Gottfried Schat. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τους, Γιώργο Γρηγοριάδη και Σύλβα Χαραλάμπους

Σχόλια για το βιβλίο

Φώτης Καφάτος (Professor, Imperial College London – Professor, Harvard School of Public Health – Honorary and Founding President, European Research Council): “Λίγοι έχουν το ταλέντο να μεταδώσουν τόσο την ουσία όσο και την ομορφιά της επιστήμης. Ένας απ’ αυτούς είναι ο γνωστός στο ελληνικό κοινό Γάλλος Νομπελίστας Francois Jacob. Άλλος ένας είναι ο Jeff Schatz, ο συγγραφέας τούτου του εξαιρετικού, σοφού βιβλίου.”

Μπορεί κάποιο παράσιτο να οδηγήσει ένα έντομο στην «αυτοκτονία» και τον άνθρωπο στη σχιζοφρένεια; Μπορεί η «σιωπή» ενός γονιδίου να επηρεάζει τον καρκίνο; Τι ρόλο μπορεί να παίζει το βιολογικό μας ρολόι στη θεραπεία του; Θα φθάσει ο άνθρωπος να ζει εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια, εφαρμόζοντας τον κατάλληλο συνδυασμό χημικών και γενετικών στρατηγικών;

Με ύφος αφηγηματικό –συχνά σε πρώτο πρόσωπο- με χιούμορ και με διάθεση πάντα φιλοσοφική, ενίοτε και ποιητική, ο συγγραφέας Gottfried SCHATΖ, προσπαθώντας να απαντήσει σ’αυτά τα ερωτήματα και άλλα πολλά, μεταφέρει τον αναγνώστη σ’έναν κόσμο συναρπαστικό, που ως τώρα έμοιαζε δυσνόητος και απρόσιτος: τον αόρατο κόσμο της Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας, της Βιοχημείας και της Γενετικής. Τον κόσμο της αυτογνωσίας μας.
Μετάφραση της Δήμητρας Τσαβάλου-Bill

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ

Πινακοθήκη Γρηγοριάδη

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ