Οι ΧΥΖ παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση με τίτλο Goldfish Suddenly Dead, στο Extra City Centre for Contemporary Art της Αμβέρσας. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των Dirk Braeckman, T.S. Eliot, Jan Fabre, Boris Groys, Βασσίλη Καρούκ, Mark Manders, Poka-Yio, Λουκά Σαμαρά, Gregor Schneider, Vello Vinn και Εύας Βρετζάκη.
Η έκθεση Goldfish Suddenly Dead είναι ένα μικρό αφήγημα για την απώλεια: ως πραγματικότητα, ως ανάμνηση ή ως προβολή. Ωστόσο, ο ίδιος ο θάνατος – η οριστική απώλεια – ούτε δοξάζεται ως φυσιογνωμία ούτε λατρεύεται ως εικόνισμα αλλά μάλλον είναι παρών ως αόρατος, άρρητος ρυθμός.

Οι XYZ επιμένουν στην ενασχόλησή τους με την πολιτική του προσωπικού – του ατόμου που βρίσκεται αντιμέτωπο με ανυπέρβλητα αδιέξοδα. Κάθε αίσθηση μικρότητας, κενότητας και αδυναμίας του εαυτού απέναντι στο βάρος της εμπειρίας αντιμετωπίζεται μέσα από μια σύντομη σειρά ποιητικών, ειρωνικών και ενίοτε σκληρών επεισοδίων, ενταγμένων σε μια αφήγηση δομημένη στον χώρο, ένα εμπειρικό περιβάλλον που θα μεταφέρει τον θεατή από το σκοτάδι στο φως και πίσω στο σκοτάδι. Η έκθεση επικέντρώνεται στην απώλεια και στην απουσία ως ιδιωτική, απολύτως προσωπική διαδικασία αντιμετώπισης του αναπόφευκτου τέλους.

Οι XYZ είναι οι Ξένια Καλπακτσόγλου, Poka-Yio και Αυγουστίνος Ζενάκος, ένα επιμελητικό τρίο βασισμένο στην Αθήνα, που ίδρυσε την Μπιενάλε της Αθήνας το 2005. Έχουν επιμεληθεί την 1η Μπιενάλε της Αθήνας 2007 DESTROY ATHENS και είναι καλλιτεχνικοί διευθυντές της 2ης Μπιενάλε της Αθήνας 2009 HEAVEN, που θα ανοίξει για το κοινό στις 15 Ιουνίου 2009.