Η Λιάνα Σκουρλή, Art LS Studio παρουσιάζει στην Κεφαλονιά την έκθεση Γλυπτά στον Κήπο, σε επιμέλεια της

Ιστορικού Τέχνης Μπίας Παπαδοπούλου. Πρόκειται για την πρώτη φορά που πραγματοποιείται εικαστική έκθεση σε ελληνικό Βοτανικό Κήπο, προβάλλοντας ένα επίκαιρο οικολογικό σχόλιο μέσα από τον αρμονικό διάλογο σύγχρονης τέχνης και φύσης.

Σε έναν τόπο εξαιρετικού φυσικού κάλλους γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες, ορισμένοι της διασποράς, παρεμβαίνουν με τα υπαίθρια έργα τους στο τοπίο που αναδεικνύει και διατηρεί την τοπική Επτανησιακή χλωρίδα.

Η έκθεση περιλαμβάνει γλυπτά, ηχητικές εγκαταστάσεις, διαδραστικά έργα, μια ζωγραφική επέμβαση στο περίπτερο του Bοτανικού Kήπου από την Τίνα Καραγεώργη και μια επιτόπου επέμβαση σε πέτρα τοπικού λατομείου του διεθνώς γνωστού Έλληνα καλλιτέχνη της διασποράς Κρις Γιανάκου, ο οποίος ήρθε ειδικά από την Αμερική στην Κεφαλονιά για να φιλοτεχνήσει το γλυπτό του.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα ενός παλιού και φιλόδοξου οράματος να μετατραπεί με τον χρόνο ο Βοτανικός Κήπος και σε Κήπο Γλυπτικής, εγχείρημα πρωτότυπο και μοναδικό σε διεθνές επίπεδο.

Ήδη λειτουργεί ως πολυπολιτισμικός χώρος φιλοξενώντας τα τελευταία χρόνια τις «Επτανησιακές Συναντήσεις» και την «Ορχήστρα των Χρωμάτων», εκδηλώσεις που θα συνυπάρξουν με την πρώτη υπαίθρια εικαστική έκθεση η οποία φιλοδοξεί να γίνει και αυτή, με τη σειρά της, θεσμός.

Συμμετέχουν οι: Κώστας Βαρώτσος, Έρση Βενετσάνου, Λυδία Βενιέρη, Εριέττα Βορδώνη, Κώστας Βρούβας, Κωστής Γεωργίου, Κρις Γιανάκος, Νάσσος Δάφνης, Στέλιος Διαμαντάκης, Κώστας Δικέφαλος, Τίνα Καραγεώργη, Χάρης Κοντοσφύρης, Αφροδίτη Λίτη, Μάριος Λοβέρδος, Θεόδωρος Στάμος, Στέργιος Στάμος, Νάκης Ταστσιόγλου, Philip Τσιάρας, Δημήτρης Φόρτσας, Έρση Χατζηαργυρού και Μαρκ Χατζηπατέρας.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.