Η γκαλερί της Λόλας Νικολάου σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης σχεδίων και ζωγραφικών έργων του Γιώργου …

Λαζόγκα με τίτλο “Μαγικές Εικόνες” η οποία θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, 19.00 – 22.00, παρουσία του καλλιτέχνη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2 Μαρτίου 2013.

Ο σημαντικός εικαστικός παραμένει πιστός στις γνωστές εμμονές του να ζωγραφίζει και να σχεδιάζει τις άπειρες εκδοχές μιας φόρμας, μιας γραμμής, μιας ιδέας, επινοώντας νέους τρόπους και επαναπροσεγγίσεις στο σχέδιο, του οποίου το αποτέλεσμα παραμένει απρόβλεπτο.

Ο ίδιος παρατηρεί για τη δουλειά του:

Η επαλληλία, η αλληλουχία, η επανάληψη   σχεδίων και  έργων, επιτρέπει την αλληλοεπίδραση του ενός στο άλλο, την ανάπτυξη μιας ξεχωριστής σχέσης του ενός με το άλλο αλλά και όλων μαζί μεταξύ τους. Σχέσεις αυθύπαρκτες, αυτόνομες και ανεξάρτητες από μένα. Είναι σαν διαφορετικές εικόνες να δίνουν ραντεβού στο τραπέζι μου, να προκαλούν τη μη αναμενόμενη χειρονομία, να αδιαφορούν για το λάθος ή το λάθος  να υποδεικνύει νέες διαδρομές, να ζητά τη δική του θέση στο σχέδιο το οποίο  ζωντανεύει.

Θα μου άρεσε  να φτιάξω ένα μεγάλο παζλ με σχέδια όπου ο θεατής θα καλείται να βρει τις ομοιότητες  και τις διαφορές ανάμεσα τους. Ακριβώς  όπως όταν είμαστε παιδιά και παίζαμε με τις μαγικές εικόνες των εντύπων.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:

Ο Γιώργος Λαζόγκας σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Θεσσαλονίκη και ζωγραφική στο Παρίσι με υποτροφία της Γαλλικής κυβέρνησης. Από το 1975 έως το 1999 δίδαξε ζωγραφική στην Αρχιτεκτονική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2008 επανέρχεται στο διδακτικό έργο, καθώς εκλέγεται καθηγητής ζωγραφικής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών. Έχει δείξει δουλειά του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αθήνα, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκη, Biennale Sao Paolo, Βραζιλία, Μπιενάλε Λισσαβόνας, Πορτογαλία, Biennale de Paris Musee D’ Art Modern, Paris Grand Palais, Παρίσι,FIAC, Ολυμπιακό Μουσείο Λωζάννη και πολλές άλλες. Τα έργα του βρίσκονται σε διάφορες Συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.