«Girl Gang: οι influencers στον καθρέφτη»: Προβολή ταινίας και διαδραστικό εργαστήρι από το KinderDocs

Στο Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138 θα γίνει προβολή της ταινίας “Girl Gang”, και θα ακολουθήσει η δράση “Εσύ, πόσο influencer είσαι;”, στην πρώτη εκδήλωση του KinderDocs για φέτος!

Στο Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο φετινό event του KinderDocs Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους, που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και περιλαμβάνει την προβολή της ελβετικής ταινίας Girl Gang της Susanne Regina Meures. Θα ακολουθήσει διαδραστικό εργαστήριο για τους θεατές με θέμα «εσύ πόσο influencer είσαι;».

Girl Gang
της Susanne Regina Meures
Ελβετία 2022 (98′)

Η ταινία Girl Gang του KinderDocs παρουσιάζει το παρασκήνιο από τη ζωή ενός κοριτσιού 14 ετών από το Βερολίνο που πετυχαίνει αυτό που επιθυμούν οι περισσότεροι νέοι σήμερα. Μετά την προβολή ακολουθεί δράση με καλεσμένους τους Νίκο Σπηλιόπουλο (MSc, ICADC, ECP στη συστημική οικογενειακή ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική εθισμών) και Διονύση Κατσίμπα (Digital Marketing Director).

Η ταινία παρακολουθεί τη ζωή της Leonie, μιας 14χρονης influencer από το Βερολίνο, με ένα εκατομμύριο ακόλουθους. Οι γονείς της, βλέποντας τις οικονομικές προοπτικές, αναλαμβάνουν και ρόλο…μάνατζερ, καθώς θέλουν να έχει μια καλύτερη ζωή από αυτή που είχαν εκείνοι. Όμως η πίεση για παραγωγή περιεχομένου είναι τεράστια για τη Leonie και έρχονται αντιμέτωποι με ένα δίλημμα: να την προστατεύσουν από τους κινδύνους του διαδικτύου, όπως θα έκανε ένας γονιός ή να την ωθήσουν να εργαστεί, όπως θα έκανε ένας μάνατζερ;

Στην ερώτηση «τι θέλεις να γίνεις», το 85% των νέων θα απαντήσει: influencer

Η ταινία είναι στη γερµανική γλώσσα και προβάλλεται µε ελληνικούς υπότιτλους.
Είναι κατάλληλη για ενήλικο κοινό καθώς και παιδιά και νέους από 11+
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: 

KinderDocs 2022-2023 για σχολεία!

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ