Το Παλαιοντολογικό & Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας, παρουσιάζει την Ατομική Έκθεση του Έλληνα καλλιτέχνη Γιάννη Στρατή με τίτλο «DaDarsa».

Ο καλλιτέχνης Γιάννης Στρατής, ευαισθητοποιημένος από τον γενικότερο κατακερματισμό ιδεών και ήθους που διακατέχει την σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα και την κοινωνία, εκθέτει μια βαθύτερη εσωτερική αλήθεια με πίστη και αισιοδοξία για ένα διαφορετικό και καλύτερο μέλλον. Οι εικαστικές του καταθέσεις μέσα από την πάλη του Μαύρου με το Άσπρο, Κακό – Καλό, εισβάλλουν στον άδυτο κόσμο της ψυχής και του αρχέτυπου ενστίκτου.

Όπως έχει αναφέρει ο ίδιος, «Τα Πάντα στην ανθρώπινη οντότητά μας καθορίζονται από την Ψυχή. Είναι αυτό το άυλο, είναι αυτό που συνδυαζόμενο με το εσωτερικό σου Πάθος μπορεί να κινήσει βουνά».

Ο Γιάννης Στρατής σπούδασε ελεύθερο σχέδιο και μουσική στη Ρώμη. Στη συνέχεια,  διδάσκεται αποσπασματικά από τον ζωγράφο Μιχάλη Κανδύλη στην Αθήνα. Το 1995 εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηνών με μεγάλους αναγνωρισμένους ζωγράφους όπως Dali, Picasso, Klee, Magritte, Rouault κ.α. Την έκθεση επιμελήθηκε η Dr.Hara Papatheodorou οf The American College of Greece.

Έργα του βρίσκονται στην Πινακοθήκη της Προεδρίας της Δημοκρατίας (Προεδρική Σουίτα), στη Βουλή των Ελλήνων, στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (Ε.Ο.Κ.), στην Πινακοθήκη του Πανεπιστημίου Αθηνών της Φιλοσοφικής Σχολής, στην Πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά, στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, σε Μουσεία του Μεξικού και της Ισπανίας, στο Μουσείο Λευκωσίας, στην Πινακοθήκη Τράπεζας Πειραιώς και σε μεγάλες συλλογές στην Ελλάδα, Ευρώπη, ΗΠΑ, Ιαπωνία και όλο τον κόσμο.

Οι προγραμματισμένες εκθέσεις των έργων του τα επόμενα 3 χρόνια, αφορούν μεγάλες πολιτείες της Αμερικής όπως New York, Chicago, Atlanta και Miami.

Στο ίδιο Μουσείο θα φιλοξενείται η έκθεση Πάμπλο Πικάσο με τίτλο «Γκερνίκα η Ιστορία ενός πίνακα«. Η έκθεση θα διαρκέσει  μέχρι 10 Ιανουαρίου 2012.