Ο Γιάννης Σινιόρογλου και η Νίνα Παπακωνσταντίνου διερευνούν τα όρια της προφορικότητας και του γραπτού λόγου, αναζητώντας μια νέα πλαισίωση της αφήγησης που ξεπερνά την κυριαρχία της γλωσσικής σημειωτικής πρακτικής. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου εγχειρήματος, μετατοπίζουν το ενδιαφέρον τους στους τρόπους και τις διαδικασίες σύμφωνα με τις οποίες διαρθρώνεται το αφηγηματικό συμβάν, διεκδικώντας μια μορφή αυτοτέλειας ανεξάρτητα από το εκάστοτε νοηματικό του περιεχόμενο.

Η αμοιβαία εστίαση τους στο τελεστικό της αφήγησης και στα μεταβαλλόμενα διακυβεύματα που συστηματοποιούνται ανάλογα με τις ιδιοσυγκρασιακές συνθήκες πρόσληψης, τους οδηγούν σε διαχειρίσεις μιας ιδιότυπης γλωσσικής μυθοπλασίας που μετεωρίζεται ανάμεσα στην ποιητική και τον θεωρητικό στοχασμό.

Το Words Fail Me συστήνεται ως ένα οριακό πεδίο αλληλεπιδράσεων, συνεκδοχών και πιθανολογημάτων που ενεργοποιούν τις συνθήκες ανάδειξης μιας κοσμολογικής γλώσσας βασισμένης στη μεταφυσική του αποσπάσματος, στο άγνωστο “πραγματικό” και στην αισθητική της απώλειας του νοήματος.

Ο τίτλος της έκθεσης – Words Fail Me – αποτελεί δάνειο από την ομότιτλη ραδιοφωνική εκπομπή του BBC στην οποία πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από ηχητικά ντοκουμέντα λογοτεχνών, ποιητών και γενικότερα ανθρώπων της νεωτερικής φιλοσοφικής σκέψης. Τον Απρίλιο του 1937 η Virginia Woolf εκφώνησε, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκπομπής, μια ομιλία με τίτλο: Craftsmanship. Η οκτάλεπτη αυτή ομιλία εστιάζει στην εργαλειακή ασυμβατότητα που εμφανίζουν συχνά οι λέξεις προκειμένου να ανταποκριθούν σε ένα συγκεκριμένο νοηματικό πρότυπο που έχει οριστεί, τελεολογικά, από τον δημιουργό τους. Το Craftsmanship είναι το μοναδικό προφορικό τεκμήριο που υπάρχει αναφορικά με το έργο και τη σκέψη της Virginia Woolf.