Μετά από ένα πιλοτικό χρόνο λειτουργίας, η θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο ξεκινά επίσημα τη λειτουργία της και μας προσκαλεί στην πρώτη ανοιχτή παρουσίαση της δράσης και της κοινότητας της θερμοκοιτίδας, ένα τριήμερο εκδηλώσεων με θέμα την δημιουργικότητα, την Αθήνα και τους ανθρώπους της!

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την Παρασκευή στις 20.00 με την παρουσίαση της δράσης της θερμοκοιτίδας από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Βασίλη Χαραλαμπίδη.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα ανακοινωθεί και ο τρίτος γύρος του διαγωνισμού CU RestartUp. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν κάθε χρόνο νέοι δημιουργοί και να κερδίσουν τον δικό τους χώρο εργασίας στην θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο!

Το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από δράσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις, εκθέσεις, συναυλίες στο κτίριο του Ρομάντσο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή με σκοπό να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε καλύτερα τη γειτονιά. Ζητήσαμε από δραστήριες νέες ομάδες να συνεργαστούμε και να σχεδιάσουν μια δράση ειδικά για το διήμερο και το Γεράνι!

Open Studio Days | Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Νοεμβρίου | 12.00 -21.00


Το πρώτο Open Studio Days της θερμοκοιτίδας θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των εγκαινίων. Το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται τα στούντιο και να γνωρίσει τα μέλη της θερμοκοιτίδας. Το κάθε γραφείο θα έχει ετοιμάσει κάτι ειδικά για το Open Studio Days, ώστε να παρουσιάσει τη δουλειά του στους επισκέπτες.

Τα στούντιο θα παραμείνουν ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.Ομάδες και νέες εταιρείες που δραστηριοποιούνται και ειδικεύονται στις ξεναγήσεις στην Αθήνα, μας προσφέρουν μια σειρά από περιπάτους με αφετηρία το Ρομάντσο ειδικά σχεδιασμένους και οργανωμένους για το διήμερο.

Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή για μια διαφορετική εμπειρία- ξενάγηση στο κέντρο της Αθήνας!

*’Ολοι οι περίπατοι θα ξεκινούν από το Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5

Omonoia re-visited, Alternative Athens (Σάββατο 22 Νοεμβρίου, 14.00 – 16.00)


Ένας διαφορετικός περίπατος-ματιά στην Ομόνοια και την περιοχή της Αγοράς, για να ανακαλύψουμε μαζί με την εταιρεία Alternative Athens κρυμμένες γωνιές, αρώματα, γεύσεις και να κατανοήσουμε λίγο καλύτερα μια από τις πιο αδικημένες αλλά και ενδιαφέρουσες περιοχές της πρωτεύουσας!

Αριθμός Συμμετεχόντων: 20 άτομα. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο [email protected] . Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Alternative Athens


Η εταιρεία ALTERNATIVE ATHENS διοργανώνει θεματικές περιηγήσεις και δραστηριότητες στην Αθήνα, δίνοντας τη δυνατότητα σε επισκέπτες να γνωρίσουν την πόλη με έναν καθαρά μη τουριστικό τρόπο, μέσα από διαφορετικούς περιπάτους και αυθεντικές εμπειρίες.

Το ALTERNATIVE ATHENS έχει διακριθεί με το με το CERTIFICATE OF EXCELLENCE του TRIPADVISOR και έχει παρουσιαστεί από τα  CNN, The Guardian, The Telegraph, The Sunday Times, Easyjet Traveller και την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ως μια από τις καινοτόμες εταιρείες που αλλάζουν την εικόνα της Αθήνας.


www.alternative-athens.gr

The Big Olive Grand Food Tour, Big Olive (Σάββατο 22 Νοεμβρίου, 11.00 – 13.00)

Ένας γαστρονομικός περίπατος στις γεύσεις που συνθέτουν την κουζίνα της σύγχρονης Αθήνας.

Ο περίπατος προσφέρεται δωρεάν από την Big Olive

Κόστος φαγητού: 20 €
http://bigolive.org/
Μέγιστη χωρητικότητα γκρουπ: 12 άτομα

The Big Olive – Το κυνήγι του Θησαυρού (Κυριακή 23 Νοεμβρίου, 14.00 – 16.00)

Ένα αθηναϊκό Ρομάντσο που καλεί το κοινό να ανακαλύψει κρυφά σημεία της πόλης. Ακολουθήστε τα βήματα του Λόρδου Βύρωνα και ανακαλύψτε τα στοιχεία που τον οδήγησαν στην αγαπημένη του Τερέζα.
Το κυνήγι προσφέρεται δωρεάν από την Big Olive

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στο [email protected]

Η Big Olive σχεδιάζει και προσφέρει θεματικές περιηγήσεις και υπηρεσίες εξατομικευμένης φιλοξενίας στην Αθήνα. Περισσότερες πληροφορίες στο  bigolive.org

Περίπατος της ομάδας ΑΣΤΥ στο Γεράνι (Κυριακή 23 Νοεμβρίου, 16.00 – 17.00)

Ανοιχτός περίπατος για την ιστορία της γειτονιάς του Γερανίου. Ανακαλύπτουμε τυπογραφεία, το πρώτο θέατρο της Αθήνας, εκκλησίες που ξεφυτρώνουν γύρω από κολώνες και υπόγειες ταβέρνες.

Ο περίπατος είναι ανοιχτός για το κοινό.

Pop – up Εκθέσεις

Onefilm_project (Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Νοεμβρίου | 12.00 -21.00)
Στούντιο 207 – 2ος όροφος – Ρομάντσο 
Μία ταινία, μία ιστορία, πολλοί σκηνοθέτες
 
Το onefilm_project είναι το αποτέλεσμα ενός συμμετοχικού project με πολλές ματιές και πολλές φωνές που λένε μία ιστορία. Ένα project που ξεκίνησε online και ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή 132 χρηστών του Instagram. Το onefilm_project ξεκίνησε ως πείραμα, ως τρόπος να δούμε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η συλλογική ματιά, πόσο μια σκυταλοδρομία έργων μπορεί να δώσει ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Μια ταινία μικρού μήκους που κάθε της πλάνο έχει γυριστεί από έναν διαφορετικό σκηνοθέτη μέσω της πλατφόρμας του Instagram,χωρίς κανένας από αυτούς να γνωρίζει από πριν όλη την ιστορία. Ένα online work-in-progress.

Το project

Κάθε συμμετέχων έλαβε μία οδηγία για να γυρίσει ένα πλάνο του μυστικού σεναρίου και την ημερομηνία που θα έπρεπε να το ανεβάσει στο instagram με το hashtag  #onefilm_project. Μια αλυσίδα ακατέργαστου υλικού ξεδιπλώθηκε στο feed του project μέχρι την τελευταία σκηνή.

Όταν η διαδικασία ολοκληρώθηκε, έγινε το μοντάζ των πλάνων και τρεις Έλληνες μουσικοί, ο Κωνσταντίνος Βήτα, ο Σεραφείμ Τσοτσώνης και ο Αντρέας Σιουρούνης, ανέλαβαν τη δική τους σκυταλοδρομία για να ολοκληρώσουν τη μουσική επένδυση. Και έτσι ολοκληρώθηκε το onefilm_project.
 
Ιδέα και σχεδιασμός : Δημήτρης Μιχαηλίδης, Ράνια Διβάνη
Μουσική: Κ.Βήτα, Σεραφείμ Τσοτσώνης, Αντρέας Σιουρούνης
Κείμενο / Αφήγηση: Κ.Βήτα

#athens!  (Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Νοεμβρίου | 12.00 -21.00)
Στούντιο 202 – 2ος όροφος – Ρομάντσο 


Τέσσερις δημοφιλείς instagramers φωτογραφίζουν την Αθήνα χρησιμοποιώντας το κινητό τους και την πλατφόρμα του Instagram. Ο Φάνης Παυλόπουλος (@fanellas), η Λία Παυλοπούλου (@liapavlo),  ο Νικόλας Μάστορας @nmastoras & η Μαρία Κοκκίνου @marielleko_   συναντιούνται σε μια pop-up έκθεση στο studio …. του  … ορόφου του Ρομάντσο για να μας δείξουν την αγάπη τους για την Αθήνα.

We take over the street!

Social Yoga Outdoors!  (Κυριακή 23 Νοεμβρίου, 11:30 – 13:00)


Πρακτική Yoga στο δρόμο μπροστά από το Ρομάντσο, ανοιχτή για το κοινό, με την δασκάλα Σίσσυ Φραγκιαδάκη.


Συζητήσεις – Παρουσιάσεις

Socialand | Depression Era (Παρασκευή 21 Νοεμβρίου |14.00 – 19.00)

Παρουσίαση έργων των συμμετεχόντων στο καλλιτεχνικό εργαστήριο Socialand, μέσα στο πλαίσιο της έκθεσης Depression Era.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.


Ίχνη Εμπορίου ΙΙ: Νέες Δημιουργικές “Ανταλλακτικές” Κυψέλες  – Ανακοίνωση αποτελεσμάτων 2ου κύκλου (Σάββατο 22 Νοεμβρίου |18.00 – 20.00)

Tα Ίχνη Εμπορίου ξεκινούν τον 2ο Κύκλο στη Στοά Εμπόρων και μετατρέπουν 10 καταστήματα, στο ισόγειο του Ταμείου, σε Δημιουργικές «Ανταλλακτικές» Κυψέλες.

Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου τα Ίχνη Εμπορίου θα  ανακοινώσουν και θα παρουσιάσουν τους νέους δημιουργούς που θα αναλάβουν τα ισόγεια καταστήματα της Στοάς Εμπόρων, μέσα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Ίχνη Εμπορίου.

www.tracesofcommerce.com

I have a dream!  (Σάββατο 22 Νοεμβρίου | 20.30 – 21.30)

Δεκάλεπτες ιστορίες δημιουργίας

Νέοι άνθρωποι και ομάδες που δραστηριοποιούνται δημιουργικά και αναπτύσσονται συνεχώς μας μιλάνε για τη δική τους εμπειρία και για το πώς ξεκίνησαν να κάνουν το όνειρό της πραγματικότητα.Alison Damianos (The Meet Market)
Σταύρος Διοσκουρίδης (Popaganda.gr)
Chris Kontos (Kennedy Magazine)
Στέφανος Παπαγκίκας (Plissken Festival)

Ισότιμοι πολίτες, Generation 2.0 (Κυριακή 23 Νοεμβρίου  |17.00 – 19.00)

Μια διαδραστική εκδήλωση που διοργανώνει η Generation 2.0 for Rights, Equality and Diversity, για το δικαίωμα στην Ιθαγένεια και τη σημασία του να είσαι πολίτης.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό

Μουσική

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου | 22.00
Μr. BIOS and Friends – Πάρτι έναρξης


Σάββατο 22 Νοεμβρίου | 22.00
Α live night curated by Pink Motel 
Acid Barretts
The Steams
Royal Etiquettes

After Party

*Το Σαββατοκύριακο 22 & 23 Νοεμβρίου το Ρομάντσο συμμετέχει στο διήμερο Start –up Safari.

http://athens.startupsafary.com/

Φωτό: Αθηνά Λιάσκου