Επτά χρόνια, πέντε δίσκοι, τριακόσιες είκοσι παραστάσεις. Οι Εncardia γιορτάζουν και τραγουδούν σ’ έναν ολοκαίνουργιο χώρο το Gasbah Hall

στην Αθήνα στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2010.

Δυο μοναδικές μουσικοχορευτικές παραστάσεις θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι φίλοι του ! Δυο βραδιές για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 7 χρόνια δυναμικής παρουσίας τους στην ελληνική μουσική σκηνή.

Στις 2 αυτές βραδιές θα παρουσιαστεί και το νέο cd των encardia με τον τίτλο μηterra (ελληνικό στερητικό μη και το Ιταλικό  terra),

το οποίο κυκλοφόρησε το καλοκαίρι από το Μελωδικό Καράβι και περιέχει 13 τραγούδια με τις συμμετοχές των Αλκίνοου Ιωαννίδη, Ηλία Λογοθέτη και Franco Corliano.

Oι encardia  είναι ένα ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα απο την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας.

Ιδρύθηκαν το 2004 και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 300 ζωντανές εμφανίσεις σ’ όλη την Ελλάδα, Ιταλία, Νότια Γαλλία και Κύπρο. Έχουν εκδόσει τρείς δίσκους που απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές, ενώ ιδιαίτερα έχει σχολιαστεί η μοναδική σχέση που έχουν με το κοινό όταν βρίσκονται στη σκηνή.

Το χορευτικό ντουέτο Ballo del mare, αναπόσπαστο κομμάτι των encardia, παρουσιάζει τρείς διαφορετικές εκδοχές του χορού της ταραντέλλας (pizzica, tammuriata και Gargano) που για αιώνες λειτούργησε θεραπευτικά εξ αιτίας του δηλητηριώδους τσιμπήματος της αράχνης «Ταραντούλα» και διατηρείται ζωντανός μέχρι σήμερα στις περιοχές του Σαλέντο, της Νάπολης και του Γκαργκάνο (Νότιος  Ιταλία).

Τα δυο αυτά υπέροχα βράδια θα γεμίσουν μουσικές και τραγούδια από τη νέα δισκογραφική δουλειά των encardia με τίτλο «Μηterra», αλλά και από τους δύο προηγούμενους δίσκους του συγκροτήματος, ενώ μια επιλογή από τις πιο δυναμικές ταραντέλλες του Ιταλικού νότου θα οδηγήσουν τα βήματα όσων παρευρεθούν στη σκηνή!