Το Αμφι-Θέατρο Σπύρου Α. Ευαγγελάτου παροσουσιάζει την κωμωδία του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκάβη, Γάμος άνευ νύμφης, σε μια περιοδεία πεντε παραστάσεων, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Η σπαρταριστή κωμωδία του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή Γάμος άνευ νύμφης είναι ένα από τα ελάχιστα θεατρικά κείμενα του 19ου αιώνα, που παραμένουν ζωντανά. Προβάλλει χιουμοριστικά τις προσπάθειες εξευρωπαϊσμού των λαϊκώτερων τάξεων στην Αθήνα, που μόλις είχε γίνει πρωτεύουσα.

Το έργο πρωτοπαίχτηκε κατά τα τέλη του 1843, λίγο μετά την επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου, κατά την οποία ο Όθων υποχρεώθηκε να παραχωρήσει Σύνταγμα. Στην επαναστατική αυτήν, για την εποχή της, κωμωδία έχουν προστεθεί τραγούδια, που περιγράφουν το ιστορικό κλίμα, σε στίχους που έγραψε ο σκηνοθέτης μιμούμενος το γοητευτικό γλωσσικό ύφος του Ραγκαβή.

Η σκηνοθεσία είναι του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Γιώργου Πατσά και η μουσική του Γιάννη Αναστασόπουλου.

Ερμηνεύουν οι: Αγροικογιάννης: Μιχάλης Μητρούσης, Υπουλίδης: Νικόλας Παπαγιάννης, Καλαρρύτης: Σωτήρης Τσακομίδης, Πηδηκτούλης: Λευτέρης Πολυχρόνης. Και οι μουσικοί: Άκης Στρατουδάκης (βιολί), Γιάννης Αναστασόπουλος (πιάνο) και Μαριάνθη Κυρίου (τραγούδι).