Η παράσταση με τίτλο «Φύλλα της» σε κείμενο Ανδρέα Φλουράκη και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, ανεβαίνει στο Black Box του

θεάτρου Επί Κολωνώ. Ερμηνεύει η Λίλα Καφαντάρη. Η παραγωγή είναι του θεάτρου Επί Κολωνώ.

Μία γυναίκα με κανονική ζωή, κανονικές αποτυχίες και τον τελευταίο της δεσμό μόλις δια-λυμένο, αναγνωρίζει ότι η συνειδητοποίηση της μοναξιάς είναι μάλλον η αναπόφευκτη μοίρα όλων των συνηθισμένων (ακόμα και των ασυνήθιστων) ανθρώπων.

Τουλάχιστον της έχουν μείνει τα φυτά της στο μπαλκόνι που την καλύπτουν με τα πυκνά τους φύλλα. Τοποθετημένη σε μία τυπικά ηδονοβλεπτική θέση, αντιστρέφει τη δυνατότητα παρατήρησης των άλλων: με ένα ρυθμό αριθμητικής κατάβασης επιστρέφει στις δικές της εμπειρίες που είναι περιχαρακωμένες σε έναν κόσμο αντικειμένων μαζικής παραγωγής, σκέψεων για το θάνατο και την υπέρβασή του, διαχείρισης του φαντασιακού της κόσμου, της απώλειας της μητέρας και της δύσκολης σχέσης με τον πατέρα της.

Μόνοι μας σκεφτόμαστε συνειρμικά και λέμε ιστορίες για να καλύψουμε την ίδια πάντα αλήθεια που κρύβεται κάτω από ένα κενό. Σε στιγμές κρίσης προσπαθούμε να μνημονεύουμε τις παλιές μας επιτυχίες, καταλήγουμε όμως συχνά στις αδυναμίες μας. Στιγμιότυπα ερωτικής πίστης, απιστίας, βίας και δυσπιστίας, ολοκλήρωσης και αναβολής ρυθμίζουν συσσωρευτικά τη σχέση μας με τη μοναξιά.

Οι ιστορίες μας για τη ζωή μας, πάντοτε κατασκευασμένες, για να αποκτήσουν σημασία παλεύουν να ενταχθούν σε μία κανονικότητα, σε ένα σύστημα. Βέβαια αυτή είναι μία από τις εξυπνότερες στρατηγικές επιβίωσης.

Η τυχαιότητα και το χάος, όμως, υπερβαίνουν τις πεπερασμένες μας συνθέσεις. Μία χαμένη βέρα, ένας θάλαμος περικυκλωμένος από φτερά γαλοπούλας, ένα γέλιο που καλύπτει την πόλη, ακόμη και η απόλυτη ηρεμία προκαλούν το παράδοξο που μόνιμα μας διασώζει.

Μία γυναίκα που κρύβεται και αποκαλύπτεται μέσα από τα φύλλα της, τρομαγμένη αλλά και θελκτική, αντιμετωπίζει μία από τις κρισιμότερες στιγμές της ζωής της; Ποιος αποφασίζει για αυτή;

Η παράσταση θα ανέβει στο Black Box του θεάτρου Επί Κολωνώ, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010.

Ο μονόλογος ΦΥΛΛΑ ΤΗΣ παραστάθηκε για πρώτη φορά το 2003 στο Θέατρο της Άνοιξης, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, με την Λυδία Φωτοπούλου (παραγωγή του Θεά-τρου του Νότου). Εφτά χρόνια μετά τα Φύλλα Της ξαναπαρουσιάζονται στο θέατρο Επί Κολωνώ με την Λίλα Καφαντάρη.

Το έργο είχε μεταφραστεί στα αγγλικά και στα τουρκικά. Η τουρκική μετάφραση κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Mitos Boyut. Στην Ελλάδα το έργο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αιγόκερως

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης
Ερμηνεία: Λίλα Καφαντάρη
Σκηνικά: Γιώργος Χατζηνικολάου
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Τζιάλλα